122138
15:53 15.122021

Чотири закарпатські громади розроблять стратегії розвитку за підтримки експертів U-LEAD

Життя 2890

Стали відомі громади, яким експерти «U-LEAD з Європою» допоможуть розробити стратегії розвитку. Загалом було відібрано 96 територіальних громад з усіх областей України. Від Закарпатської області учасниками навчальної програми стали чотири територіальні громади – Батівська, Тересвянська, Вилоцька та Чинадіївська.

Close-up of Business people discussing a financial plan

Про це повідомляють у Регіональному офісі U-LEAD в Закарпатській області.

«Вітаю територіальні громади Закарпаття з проходження відбору. Громади розпочинають складний процес розробки стратегій розвитку. Стратегія – це необхідний план для дій та розвитку громади, який стане для них справжнім дороговказом. Важливо запустити цей процес та якісного налагодити роботу, від цього залежатиме загальний успіх», – підкреслив Микола Сюсько, керівник Регіонального офісу U-LEAD в Закарпатській області.

В рамках навчальної програми будуть проведені семінари та тренінги щодо підготовки стратегії. Також здійснюватиметься експертний супровід та консультації для підготовки до засідань робочої групи та виконання завдань між ними. Робота в групах супроводжуватиметься обміном досвідом з іншими громадами, які теж розробляють стратегії їх розвитку.

Співпраця з U-LEAD у зазначеному напрямку передбачає річний навчальний онлайн цикл із покрокової розробки стратегії розвитку.

З територіальними громадами, відібраними для участі в програмі, працюватимуть експерти з розробки стратегій місцевого розвитку U-LEAD Ігор Мельничук та Андрій Мартишко.

«Радий буду допомогти громадам у розробці стратегій розвитку, наповнювати їх реальним змістом. Маю прохання, щоб всі відповідально віднеслися до етапу стратегічного планування. Стратегія – це новий інструмент, який дасть можливість громаді якісно впроваджувати проєкти, програми та успішно розвиватися», – зазначив Ігор Мельничук.

Також фахівці громад-учасниць ініціативи відвідають в онлайн-форматі громади, де є успішний досвід впровадження стратегій, та з перших вуст дізнаються про їх секрети успіху.

«Велика подяка усій команді ULEAD за можливість брати участь у такій чудовій ініціативі. Ми маємо потребу у стратегії розвитку, щоб окреслити пріоритети для подальшого росту. Сподіваюся, що напрацьований разом з експертами документ допоможе реалізувати наші задуми», – ділиться Дмитро Тараненко, голова Батівської громади.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах