120601
14:42 6.112021

Закарпаття відвідала група угорських журналістів зі Словаччини

Життя 2543

Троє представників медіагрупи MA7 прибули на Закарпаття з дводенним візитом для обміну досвідом з угорськими працівниками ЗМІ, а також для ознайомлення із ситуацією місцевих угорців. У складі делегації словацьких журналістів мав бути й очільник словацької партії угорської спільноти «Альянс» Крістіан Форро, але українські прикордонники не дозволили йому перетнути кордон і повідомили про заборону на в’їзд в Україну на три роки. Причина заборони наразі невідома.

Група угорських журналістів зі Словаччини 3 листопада зустрілася з керівництвом Товариства угорської культури Закарпаття. Очільники організації ознайомили гостей із ситуацією в області. Затим делегація відвідала редакцію місцевого телеканалу «TV21 Унгвар». Наступного дня гості зі Словаччини побували в м. Берегові, де ознайомилися з роботою радіо «Пульс FM», а також зустрілися з керівниками Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ – президентом вишу Ілдикою Орос та ректором Іштваном Черничком, котрі розповіли їм про роботу навчального закладу.

Підсумовуючи дводенний візит на Закарпаття, головний редактор медіагрупи MA7 Ілдико Молнар в інтерв’ю телеканалу «TV21 Унгвар» зазначила: «Ми вважали важливим приїхати, щоб побачити, як працюють місцеві медіа на обласному рівні, а також для обміну досвідом. До нашої угорської медіагрупи не входять телебачення та радіо, вони працюють лише в межах суспільного мовника. Можливо, нам також варто розглянути таку можливість. Ми познайомилися з редакціями, програмами, це був дуже корисний досвід».

Чаба Цібула, редактор аудіовізуального контенту медіагрупи, у свою чергу, повідомив: «Ми були з візитами в Сербії та Трансильванії для обміну досвідом. Тепер приїхали на Закарпаття. Вважаємо, що медіа закордонних угорських громад мають співпрацювати. Адже в нас спільна доля, схожі проблеми…»

Головний редактор тижневика Kárpátalja Кароліна Дорчі додала, що такі знайомства та зустрічі, на її думку, є вкрай важливими. «Маємо можливість обговорити проблеми та обмінятися досвідом щодо функціонування місцевих масмедіа. Крім того, ми обговорили майбутню співпрацю», – повідомила головний редактор.

(dózsa/Kárpátalja hetilap/Тижневик «Kárpátalja»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини