120471
09:06 3.112021

​На Закарпатті підтвердили поліомієліт у 12-річної дівчинки, дитина не була вакцинована

Життя 2784

У 12-річної школярки із Закарпаття діагностували поліомієліт. Наразі дівчинка перебуває у лікарні, у неї паралізувало ногу. За даними медиків, дитина не була вакцинована. Зазначається, що цей випадок не пов’язаний із нещодавнім епідрозслідуванням щодо виявлення поліовірусу на Закарпатті.

Про підтверджений випадок поліомієліту у коментарі «21 каналу» повідомила Віра Соловйова, завідувачка інфекційного відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні. Вона уточнила, що йдеться про у 12-річну дівчинку, у якої розвинувся параліч. У дитини підтверджено поліомієліт, наразі вона перебуває у неврологічному відділені обласної дитячої лікарні. Окрім 12-річної школярки, у сім’ї є ще двоє дітей, усі – невакциновані.

«Почалося все із кишкових розладів, при чому кишкові розлади були у всіх дітей у сім’ї. Пізніше у дитини розвинулися паралічі, загальна слабкість, діагностовано гострий в’ялий параліч. Було взято проби, через три тижні ми отримали позитивний результат на поліовірус у двох пробах. Попередньо маємо результат, що це поліовірус із вакцинних штамів», – зазначила Віра Соловйова.

Головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик підтвердила інформацію про випадок поліомієліту і зазначила, що захворювання 12-річної дівчинки не пов’язане із нещодавнім виявленням чотирьох випадків поліовірусу під час епідрозслідування на Закарпатті. Офіційні дані щодо розслідування, за словами Вікторії Тимчик, наразі готуються до оприлюднення. Медики не розголошують район, де проводилися дослідження, а також дані про сім’ї з метою забезпечення безпеки.

У прес-службі Закарпатської ОДА уточнили, що наразі на Закарпатті від поліомієліту щеплені тільки 49,7% дітей. Це – один з найгірших показників імунізації від поліомієліту серед усіх регіонів України.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах