118070
09:00 3.092021

Карачинський греко-католицький ліцей імені єпископа Олександра Стойки розпочав навчальний рік із 55 новими учнями

Життя 6075

Новий 2021/2022 навчальний рік Карачинський греко-католицький ліцей імені єпископа Олександра Стойки розпочав урочистим богослужінням.

У греко-католицькій церкві села Карачин традиційно зібралися вчителі навчального закладу, учні та батьки. Присутніх привітав декан Берегівського угорськомовного деканату греко-католицької церкви Закарпаття Ференц Демко. Він висловив думку, що батьки, віддаючи дітей до навчальних закладів релігійного спрямування, очікують на диво, бо вважають, що там, де є віра й довіра, будуть і дива. «І це так! Повірте, цей заклад творитиме з вами дива!» – наголосив Ференц Демко. Він привітав учнів із досягненнями та успіхами й закликав під час навчального періоду, який ще залишився, узагальнити події та досвід попередніх років, проведених у закладі. «Будьте людьми, у яких втілюються чудеса Бога: цінними, корисними та активними членами не лише греко-католицької громади, а й усього Закарпаття», – підсумував Ференц Демко.

Після богослужіння на присутніх попросили Божого благословення.

«Ми можемо представити такі результати, які покладають на нас величезні завдання», – з гордістю наголосив отець Єнев Товт, духовний керівник ліцею. За його словами, хоча успіхи навчального закладу очевидні, усе одно залишається простір для подальшого розвитку. «Ви – запорука успіху ліцею», – сказав священник і закликав студентів бути наполегливими, старанними та сміливими.

Перший заступник Генерального консула Угорщини в м. Берегові Мігай Андраш Беке підкреслив важливість церковних навчальних закладів. За його словами, як існування, так і якість майбутнього життя закарпатських угорців залежать від освіти рідною мовою. «Маємо берегти церкву і школу!» – резюмував дипломат.

Після присяги учнів до присутніх звернулася директор ліцею Віта Мадяр. Вона розповіла про завдання та плани, а також реалізовані проєкти. Директор подякувала за довіру батькам, які віддали своїх дітей до ліцею. Колективу вона побажала подальших успіхів у роботі. «Бажаю, аби кожен знаходив щодня ті речі, які покращують будні», – підсумувала Віта Мадяр та офіційно оголосила про початок нового навчального року.

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини