117739
08:45 26.082021

Берегівський народний ансамбль представив Закарпаття на урочистостях у Будапешті

Життя 2870

Ансамбль народного танцю Народної майстерні «Резеда» з міста Берегова побував у столиці Угорщини, Будапешті, у рамках святкових заходів до Дня заснування Угорської держави. Зокрема 20 серпня взяв участь у грандіозному параді вулицею Андраші з нагоди національного свята, виступив на Фестивалі дитячого народного мистецтва FolkKid, а також на сцені в Будайській фортеці.

Берегівський ансамбль здійснив поїздку на запрошення Товариства «Фольклорні фестивалі Угорщини», щоб представити Закарпаття на молодіжному фесті FolkKid, який проводився до Дня святого Іштвана.

Колектив долучився й до урочистої ходи, організованої 20 серпня з нагоди національного свята. Захід завершився гала-концертом, на якому Ансамбль народного танцю Народної майстерні «Резеда» з міста Берегова продемонстрував глядачам свою майстерність поруч із народними колективами Угорщини.

Наступного дня, 21 серпня, закарпатці виступили на Святі ремесел у Будайській фортеці. А 22 серпня – на гала-концерті закордонних угорців. Ансамбль народного танцю Народної майстерні «Резеда» представив тут вишківські та великодоброньські народні танці.

Як розповіла нашому виданню художній керівник ансамблю Еніка Вараді, колектив дуже пишається тим, що взяв участь у головному святі угорців у столиці держави та представив традиції Закарпаття. «Крім виступів, була також можливість познайомитися з представниками інших закордонних угорських громад зі Словаччини, Трансильванії, Сербії. Такі зустрічі мають дуже важливе значення в плані національної єдності, адже допомагають посилювати національну ідентичність нашої молоді», – каже Еніка Вараді.

Kőváry/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини