117723
15:20 25.082021

У Берегові завершився І Педагогічний навчальний табір

Життя 2582

«Розумію та ілюструю. Як представити якомога доступніше те, що я знаю?» – навчальний табір на таку тему для майбутніх педагогів про використання наочних матеріалів у роботі з учнями діяв у місті Берегові 16–21 серпня. П’ятиденний семінар організував Благодійний фонд «Геніус».

Навчання провели на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Участь у ньому взяли 11 студентів, які в майбутньому обов’язково проходитимуть педагогічну практику.

Мета заходу – представити різноманітність засобів, які можна використовувати в навчанні. Крім того, студенти прослухали лекції та долучилися до практичних занять і майстер-класів, під час яких працювали над створенням наочних матеріалів за обраними темами для різних вікових груп.

У понеділок учасникам навчання розповіли про використання наочних засобів у педагогіці. Увечері у фойє інституту молодь переглянула виставу, яку представив мандрівний театр з Угорщини.

У вівторок майбутні педагоги та їхні викладачі відвідали Закарпатський обласний художній музей ім. Йосипа Бокшая в Ужгороді, де взяли участь у цифровій екскурсії його залами в рамках практичного заняття з музейної педагогіки. У середу студенти займалися виготовленням власних наочних матеріалів, а ввечері переглянули моновиставу «Війна Кламма» у виконанні актора Андраша Качура, після чого відбулось обговорення під керівництвом акторки Наталії Гал.

Протягом наступних днів учасники семінару долучилися до теоретичних занять, поєднаних із практикою.

Зокрема в четвер увечері відбувся перегляд угорського документального фільму Йожефа Мадяра «Наша школа» 1984 року, а затим дискусія, під час якої присутні порушили тему професіоналізму вчителів, ідеальних педагогічних образів та характеристики поганого педагога.

Семінар завершився презентацією наочних матеріалів, виготовлених спільно та індивідуально, а також цікавою вікториною, де молоді люди змогли представити здобуті протягом тижня знання.

У суботу відбулося підбиття підсумків та вручення учасникам навчання сертифікатів. Найкращі студенти отримали пакети цінних книжок від бібліотеки інституту.

Педагогічний навчальний табір проводиться за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Габора Бетлена та уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці області Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаття.

SD/Kárpátalja hetilap>

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини