117407
16:53 20.082021

Уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну

Життя 4268

Кабмін дозволив в’їзд в Україну іноземцям, вакцинованим хоча б однією дозою. Відповідні зміни Кабінет Міністрів України прийняв на засіданні 18 серпня.

Згідно з внесеними змінами до Постанови Уряду від 9 грудня 2020 року, іноземці серед іншого звільняються від карантинної заборони на в’їзд в Україну за наявності іноземного COVID-сертифіката, якщо такий сертифікат підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Такий сертифікат має бути виданий уповноваженими органами держав ― членів Європейського Союзу або уповноваженими органами інших іноземних держав, з якими Україною укладено міжнародні договори про взаємне визнання COVID-сертифікатів.

Крім того, не підлягають самоізоляції після перетинання державного кордону України чи прибуття з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя особи, які мають документ, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, або одужання особи від COVID-19.

Раніше в’їжджати з-за кордону без самоізоляції після отримання лише однієї дози вакцини (неповного курсу) могли лише громадяни України, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини