117365
10:16 20.082021

У Карпатах відбулися тренування рятувальників

Життя 3099

Коли турист травмувався в горах – кожна згаяна хвилина може коштувати йому життя. Тому для гірських рятувальників украй важливо постійно підвищувати власну майстерність, аби якомога швидше та ефективніше надавати допомогу людям у критичних ситуаціях. Саме тому 18 серпня на полонині Драгобрат Рахівського району відбулися навчання на тему «Організація та порядок здійснення пошуково-рятувальних та аварійно-рятувальних робіт в гірській місцевості».

Захід відбувся у рамках реалізації проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні».

Під час навчань гірські рятувальники відпрацьовували дії за трьома можливими сценаріями. У першому випадку турист впав і травмувався, а також не може зорієнтуватися на місцевості й визначити місце свого знаходження. У другому – внаслідок погіршення погодних умов туриста вразила блискавка й він перебуває без свідомості. І в третьому – турист не може рухатися, оскільки отримав травму під час проходження маршруту складним гірським рельєфом, та потребує негайної госпіталізації.

В усіх ситуаціях фахівці гірських пошуково-рятувальних відділень відшукали туристів і надали їм необхідну долікарську допомогу. При цьому, зважаючи на обставини, надзвичайники використовували різні методи евакуації потерпілих – за допомогою навісної переправи, квадроцикла чи снігоболотохода «Богун». Усіх трьох травмованих туристів спустили донизу та передали фахівцям бригади екстреної медичної допомоги для подальшої госпіталізації.

Таким чином за результатами навчань гірські рятувальники відточили навички особового складу під час проведення пошуково-рятувальних та аварійно-рятувальних робіт в гірській місцевості, перевірили готовність до дій за призначенням гірської пошуково-рятувальної частини, а також визначили рівень підготовки гірських підрозділів до проведення оперативних дій під час надзвичайних ситуацій та подій.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
У суботу «Минай» зіграє з одеським «Чорноморцем»
11:39
В Ужгороді різко подешевшала рання капуста
11:24
На Хустщині під час земляних робіт виявили кілька мінометних мін
10:52
На Закарпатті збирають перші білі гриби
10:34
У Мукачеві перевіряли, як паркуються на місцях для водіїв з інвалідністю
09:37
Студенти Ужгородського національного університету завітали до прикордонного підрозділу
09:18
Із 20 до 27 квітня тривають профілактичні заходи з боротьби з торгівлею людьми
09:00
Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України провів зустріч із закарпатськими перевізниками
08:45
Всі новини