115678
15:14 2.072021

Закарпатських бджолярів попереджають: Укрпошта з 1 липня припиняє доставку пакетів

Життя 2967

Укрпошта з 1 липня тимчасово припиняє доставку бджіл за виключенням бджолиних маток. Їхнє перевезення на період сезону (травень-жовтень) збережено на численні прохання бджолярів та профільних спілок.

Укрпошта довгий час була єдиним поштовим оператором, який забезпечував пересилання бджолопакетів. Проте Укрпошта не є організацією, яка профільно займається перевезенням бджіл і може виділити для цього окремий транспорт з належними умовами. Крім того, є аспекти, такі як погодні умови і щільність бджіл у бджолопакетах, на які Укрпошта не може впливати, проте які суттєво впливають на перевезення комах. Саме тому Укрпошта тимчасово припиняє доставку бджіл, і інформує про це завчасно, щоб бджолярі змогли знайти альтернативу до сезону 2022 року.

Для пересилання бджолиної матки буде використовуватися спеціальна упаковка, яка має розміри 70х35х20 мм і повинна бути додатково вкладена в картонну тару відповідних розмірів, в залежності від кількості упаковок з бджолиними матками з отворами для вентиляції. Максимальний розмір додаткової упаковки становить 340х240х100 мм.

«Ми розуміємо перестороги, пов’язані з підвищенням температури повітря, але при цьому ризики можливі тільки при пересилці листами. Пересилка бджоломаток в паперовій посилці зводить ризики до мінімуму, оскільки бджоломатки пересилаються в спеціальній кліточці з кормом і супроводом (декілька бджіл, які самостійно регулюють температурний режим бджолиної матки). Все це вкладається в папір і паперову коробку. При пересилці бджоломаток таким чином, за багато років нашої сумісної співпраці не було жодного випадку їх загибелі» – йдеться у звернені Спілки бджолярів України БАКФАСТ.

Доставка бджіл призупинена до забезпечення умов перевезення бджіл, які сприяють їх безпечній доставці та створення умов для збереження здоров’я працівників.

Про це повідомляє пресслужба АТ “Укрпошта”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини