115563
10:48 30.062021

Премії, музичні сюрпризи та особливий вальс: в Мукачеві відбулось свято випускників 2021

Життя 13081

Вже традиційно після закінчення навчального року центральною площею Мукачева пройшли сотні випускників, які урочисто відзначили завершення свого шкільного життя. Цього року урочистий випускний в місті відбувся 29 червня.

“Я думала, що буду хвилюватись, але більше тішуся та відчуваю гордість за своїх учнів”, – розповідає Діана Федів, яка є і мамою випускниці, і класним керівником та вчителем української мови водночас. ” Я пишаюсь, що моя донька гідно здала ЗНО і вступає в той заклад, про який мріяла. Вона буде філологом, тобто пішла моїм шляхом. Це означає, я дала їй гарний приклад для наслідування. Також пишаюсь і іншими своїми учнями. Я з ними провела 7 років, раділа їх успіхам та допомагала у всьому. Вони дуже гідно здали ЗНО. Ці діти стали моєю другою родиною, і я жодного разу не пошкодувала, що обрали саме цю професію”.

“Сьогодні я відчуваю особливе хвилювання і радість водночас”, – каже випускниця ліцею №11 Світлана Сарканич. Дівчина додає, -“завершення школи – це дуже особливий день. Це означає, що я більше не буду школяркою, а зовсім скоро стану студенткою. Я обрала професію лікаря. Про це я мріяла з дитинства. Я золота медалістка. Я отримала досить високі бали на ЗНО, до 200 балів з української мови мені не вистачило всього 5. Але, загалом, своїми результатами я задоволена.”

“Я цього дня щороку почуваю себе святково”, – каже Людмила Ковач директорка Мукачівської ЗОШ № 13.” Кожен випускний для вчителя чи директора – велике свято, так само, як перше вересня. Наші учні показали гідні результати, у нас вісім медалістів. Кілька учнів здали ЗНО на 180 і вище балів. Звичайно, цього року трохи дав про себе знати карантин. Зокрема, математику діти могли здати трохи краще, але це тенденція по всій Україні. А от з гуманітарними науками все дуже добре. Хоч карантин і трохи збив нас з ритму, але я думаю, ми все надолужимо.”

Урочисті заходи розпочались зі святкового параду. Вже колишні школярі кожного закладу Мукачівської громади вишикувались в центрі міста біля сцени. Привітав випускників Мукачівський міський голова а також вручив медалі та премії. Цьогоріч серед 690 випускників – 74 медалісти — 56 «золотих» та 18 «срібних».

“Саме сьогодні ви переступаєте у новий етап дорослого життя, де вас буде чекати багато випробувань. Я бажаю вам, щоб ці випробування ви легко долали і щоб все, що ви запланували у своєму житті, збувалося тільки так, як ви цього бажаєте. Бажаю всім вам стати успішними, щоб ми всі вами гордилися, адже саме ви є майбутнім нашого міста, нашої області та нашої держави.

Також, премію у розмірі 20 тисяч гривень отримав Анатолій Шоха – учень Мукачівської школи №20 ім. О. Духновича. Юнак отримав найвищі бали на ЗНО серед цьогорічних випускників. Преміями у розмірі 15 тисяч гривень нагородили 24 кращих випускників за результатами ЗНО. ” – наголосив Мукачівський міський голова.

Підготували для випускників і музичний сюрприз. Три композиції заспівала відома закарпатська співачка, лідерка гурту “Маринаі компанія”.

Ну і не обійшлося свято без традиційного зворушливого вальсу, який станцювала рекордна кількість пар – 56. Ну а ввечері для вже колишніх школярів організували сьомий Бал випускників, на якому традиційно обирали «Короля та королеву балу».

Світлана КОМЛЄВА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини