110480
17:15 23.022021

Найбільший млинець України спекли в Ужгороді. Фото. Відео

Життя 10371

Такий рекорд 23 лютого зафіксували на Закарпатті. В ужгородському кафе «Ням-Ням» 9 годин випікали млинці для приготування найбільшого в Україні млинця з начинкою. Установлення рекорду одразу на місці зафіксував представник «Книги рекордів України».

Довжина рекордного млинця становила 7 метрів 17 сантиметрів, а ширина – 3 метри 9 сантиметрів. Для його приготування витратили 150 літрів молока, 6 кілограмів масла, 160 яєць та 45 кілограмів сирної начинки. Складався знаменитий виріб із тисячі млинців меншого розміру.

Після підтвердження рекорду найбільшого млинця з начинкою в категорії «Кулінарія. Розміри» Владислав Лакатош, офіційний представник «Книги рекордів України», передав грамоти всьому колективу закладу та привітав з такою значущою подією.

За словами пана Владислава, коли подається заявка до «Книги рекордів України», аналізується, чи був уже колись приготовлений такий млинець. Якщо ні, то фіксують його розміри та вносять до реєстру. Заявка на встановлення рекорду в Ужгороді була подана три тижні тому.

Як зазначила Віолетта Бурлака, власниця закладу «Ням-Ням» та натхненниця встановлення рекорду України, її першочерговою метою була реалізація власної мрії, яку виношувала понад рік.

«Після всіх карантинних днів уже хочеться сонечка, тепла, чогось приємного. Тому ми вирішили, чому б і ні. Колектив мене повністю підтримав та долучився до такого цікавого заняття. Я їм усім щиро вдячна, адже сама б точно не впоралася», – додала Віолетта Бурлака.

Цікаво, що минулоріч у місті Сміла Черкаської області під час традиційної Благодійної Масниці «Підтримай ближнього» організатори святкувань створили найбільшу веселку із млинців. У Національному реєстрі рекордів такого ще не було. Тоді веселка завдовжки 17,5 метра із п’яти тисяч млинців стала новим рекордом країни.

У 2019 році найбільший млинець України виготовили в місті Дружківці Донецької області. Кулінарний виріб діаметром у три метри ввійшов до Реєстру рекордів у категорії «Кулінарне мистецтво». Млинець не перевертали. Застосовували газову горілку – підрум’янювали зверху вогнем.

Після фіксації рекорду в Ужгороді млинцем пригостили всіх охочих та передали організаціям, які забезпечують харчами соціально-незахищені верстви населення.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах