109781
10:31 28.012021

Юні театрали Хуста стали переможцями міжнародного конкурсу «Talent Fest». ФОТО

Життя 4508

Нещодавно у Києві відбувся VIII Міжнародний багатожанровий дистанційний фестиваль-конкурс мистецтв “Talent Fest”, у якому взяли участь і юні актори з міста над Тисою – учні 2-го класу театрального відділу школи мистецтв м.Хуста. Перший виступ – і одразу ж успіх: переможне перше місце у своїй віковій категорії в номінації “Оригінальний жанр, читці, вистави”.

Утім цей результат – закономірний, адже це неабиякий показник наполегливої праці вихованців та їхньої наставниці, талановитої викладачки театрального відділу з дисциплін “Основи гри з лялькою” та “Основи сценічної мови” Людмили Сміх.

Маленькі актори презентували журі веселу постановку на українську казку під назвою “Пих”. Нікого не залишила байдужою чудова, переконлива гра юних театралів. Жваве виконання, оригінальний супровід, авторські ляльки – ось чим здивували і зачарували діти суддів.

“Цей виступ для членів журі конкурсу був достатньо щирим і справжнім. Такий ефект відбувся через вдало обраний для презентації твір та старанність юних акторів. Учасники вистави гарно володіють технікою мовлення, правильно розставляють мовні паузи та логічні наголоси, мова відображає характер та темперамент їхніх героїв, відчувається хороша командна робота, милують око чудові декорації. Ми сподіваємося, що цей виступ стане наступною сходинкою у творчому розвитку й становленні конкурсантів, адже вбачаємо у юних театралах великий потенціал”, – підсумував виступ хустян голова журі В.Радченко.

За словами викладачки Людмили Сміх, до конкурсу учні готувалися майже чотири місяці, адже свої корективи, як і у всі сфери життя, вніс карантин.

“Я надзвичайно пишаюся своїми сміливими, талановитими й креативними вихованцями, адже це був їхній дебют. Протягом першого року ми вчилися розробляти мовний апарат, активно працювали над постановкою голосу, інтонацією, чіткістю мовлення тощо. Усе – в ігровій формі. Вже в другому класі взялися за маленькі постановки, щоб всі навики відшліфовувати на практиці, вчимося працювати з глядачем, імпровізувати, мислити. Неймовірно тішуся, що в колективі панує дружна творча атмосфера, учні залюбки навчаються акторській майстерності. Звісно, не завжди їм все легко дається, адже вони, як і всі діти їхнього віку, непосидючі, активні. Нам ще багато чому треба вчитися, бо ми тільки на самому початку, однак головне, що вони – неймовірні, добрі і надзвичайно талановиті, заряджають позитивом та енергією. Тож вірю, що попереду у нас ще багато цікавих конкурсів та креативних постановок. Також щира вдячність батькам за підтримку й розуміння”, – розповіла керівниця пані Людмила.

Тож щиро вітаємо підростаюче покоління талановитих акторів та їхню наставницю з перемогою і бажаємо наснаги для подальших творчих звершень!

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини