107894
16:38 12.112020

Визначено переможців конкурсу «Сімейний лікар року в Карпатському басейні»

Життя 3751

Цього року Наукова асоціація угорських лікарів загальної практики (Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE) традиційно оголосила конкурс «Сімейний лікар року в Карпатському басейні» в категоріях «Юніори» та «За життєві досягнення».

У категорії «Юніори» мали право на участь студенти-медики 3–6 курсу, які планують розпочати свою медичну кар’єру в первинній ланці або які працюють лікарями первинної ланки до 5 років.

У категорії «За життєві досягнення» брали участь медики, які працюють сімейними лікарями або лікарем загальної практики щонайменше 30 років.

На початку року планувалося, що переможців конкурсу, який проводиться за підтримки Фонду ім. Габора Бетлена (Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.) зберуть у Будапешті наприкінці квітня, проте епідемія коронавірусу внесла корективи до запланованого… Відтак конференцію перенесли на осінь, але через пандемію, яка триває, захід не вдалося провести.

Тож днями нагородження провели в онлайн-форматі.

Голова MÁOTE, професор Шандор Балог під час свого короткого вступного слова відзначив роботу медиків, зокрема, представників первинної ланки, які протягом останніх місяців напружено працюють як в Угорщині, так і за її межами. За його словами, в країнах Центральної та Східної Європи однаково не вистачає медичних працівників, зокрема сімейних лікарів. Саме тому Наукова асоціація угорських лікарів загальної практики, окрім визнання професії, також хоче підтримати молодих лікарів, з цією метою проводиться щорічний конкурс.

Щодо переможців із Закарпаття, в категорії «Юніори» відзнаку отримала Вів’єн Почаї, котра працює сімейним лікарем у с. Велика Бийгань протягом двох років. Окрім диплому переможця, лікарка також отримала можливість відвідати лікарську конференцію, яка, сподіваємось, відбудеться наступного року.

Нагороду «За життєві досягнення» отримав Арпад Кертес, лікар, який кілька десятиліть працював педіатром, а згодом – сімейним лікарем та лікарем швидкої допомоги. Він також отримав диплом переможця, а ще ваучер, який дасть йому можливість відвідати конференцію 2021 року.

Дипломи та ваучери переможцям вручив закарпатський куратор проєкту Лайош Якаб.

felvégi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини