105683
17:12 9.092020

НСЗУ оплатила медзакладам Західної України послуги на 7,2 млрд грн

Життя 4254

З квітня спеціалізовані медзаклади західного регіону отримали понад 7,2 млрд грн від Національної служби здоров’я України. Про це нині під час онлайн-пресконференції розповіла директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

Загалом під час заходу йшлося про перебіг другої хвилі медреформи, зокрема про Програму медичних гарантій в Західних областях України.

– Під нашої опікою майже 500 спеціалізованих закладів охорони здоров’я восьми областей Західної України, – зазначила Мар’яна Возниця. – Загалом, Івано-Франківська та Львівська область є лідерами щодо отриманих від НСЗУ коштів за надання медичної допомоги хворим допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього. Івано-Франківщина отримала понад 278 млн грн, Львівщина – понад 269 млн грн. Найбільша кількість лікарень, які надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті, розташовано на Івано-Франківщині – 14, вони вже отримали фінансування на загальну суму – 21,7 млн грн. Найбільша кількість лікарень, які надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті, розташовано на Івано-Франківщині – 14, вони вже отримали фінансування на загальну суму – 21,7 млн грн. Львівщина є лідером серед цих регіонів за веденням електронних медичних записів в електронній системі охорони здоров’я. Загалом створено понад 2,69 млн е-медзаписів, а також за кількістю створено е-направлень – майже 568 тисяч.

У свою чергу директорка департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко наголосила на тому, що реформа дозволила обирати пацієнту найкращий заклад та найкращого лікаря. Не існує прив’язки до прописки вже й на вторинній ланці. Для цього необхідно лише електронне направлення.

– Його видає лікар з яким ви підписали декларацію, або ваш лікуючий лікар. Єдиний вид допомоги, який не потребує жодного направлення – це екстрена медична допомога. Її вам нададуть у будь-якому випадку, – зазначила Тетяна Бойко.

Зі слів лікарів, які також брали участь у пресконференції, зміни в системі охорони здоров’я є очевидними.

– П’ять місяців працюємо за договором з НСЗУ. Це достатньо, щоб накопичити базу для аналізу, – розповідає директор КНП Стрийської районної ради «Стрийська центральна районна лікарня» Олексій Ігнатов. – Особливо зміни відчутні для пацієнтів з інсультами та інфарктами. У нас з ними працює мультидисциплінарна команда. Від виклику швидкої до діагностики на комп’ютерному томографі медичні послуги таким пацієнтам надається за уніфікованим протоколом та безоплатно.

То очільники медзакладів зазначають, що завдяки фінансуванню через НСЗУ мають змогу надавати якісні медичні послуги.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини