105561
08:35 7.092020

Дні України в Кошицях проведуть, але з обмеженнями

Життя 3179

“Дні України 2020 у Кошицях” проведуть уже шостий рік поспіль, з 6 по 13 жовтня. Але цьогоріч будуть обмеження в програмі, у зв’язку з Covid-19 у Словаччині та в Україні. Також програма захожу може бути скоригована через зміни епідеміологічної ситуації.

Цьогоріч захід відбудеться без безпосередньої участі партнерів з України, без команд, ансамблів, приватних осіб, гостей та підприємців. Причиною організатори називають погану ситуацію з Covid-19 в Україні, закриття кордонів, обмеження та норми Управління охорони здоров’я Словаччини. Обіцяють спілкуватися з партнерами на заходах за допомогою відео- та інтернет-дзвінків, конференцій Zoom.

На Днях України у Кошицях будуть присутні українці, які працюють та живуть у Кошицях, Прешові, Братиславі та інших містах і селах Словаччини. Програма буде зосереджена на виставці, показах кіно, гастрономії, культурній програмі та інформації про можливості підтримки фінансової співпраці з Україною за допомогою фінансових та механізмів підтримки для муніципалітетів та міст у співпраці з партнерами та ZMOS.

“Дні України” – це винятковий міжнародний транскордонний проект у Словаччині (ніде в Словаччині нічого подібного не організовується і не проводиться), спрямований на підтримку розвитку транскордонного співробітництва між Україною та Словацькою Республікою. Україна є ключовим партнером для Словаччини, а також для Європейського Союзу. Завдяки своєму розташуванню Словаччина пропонує Україні доступ до європейських ринків, у цьому випадку підкреслюють особливе становище міста Кошице, яке завдяки своєму стратегічному розташуванню та інфраструктурі є воротами до України та Європейського Союзу.

karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах