104901
08:55 23.082020

В ужгородській галереї «Ілько» презентували виставку до Дня незалежності

Життя 3461

Виставку до Дня Незалежності України презентували в галереї “Ілько” в Ужгороді. Це творчий доробок членів Закарпатської організації Національної спілки художників.

Через карантин відкриття відбулося на вулиці, однак самі роботи, а їх понад 100, представили всередині на двох поверхах. За словами співорганізатора заходу Бориса Кузьми, відвідувачів впускатимуть почергово.

“Маки для мами” — це одна з картин, яку представила на виставці до Дня Незалежності Ольга Кашшай. Жінка написала її цього року. Розповідає: нині прийшла подивитися на свої роботи, а також на полотна колег.

Володимир Павлишин “Весна. Лікіцари”

“Чесно, я в захваті. Надзвичайні роботи, — сказала художниця. — І чим далі, тим закарпатське мистецтво розвивається, стає більш образним, світовим. Мені дуже подобається. Та ви знаєте: біля кожної роботи зупинилася, око радується”.

Ще один учасник експозиції — Володимир Павлишин. Торік він написав, зокрема, картину “Весна. Лікіцари”. За словами художника, на виставку кожний автор давав роботи на свій розсуд і на розсуд глядача.

Володимир Павлишин “Весна. Лікіцари”

“Є певна відповідальність автора перед глядачем, — розповів Володимир Павлишин. — Мої роботи пов’язані з навколишнім середовищем: Перечинщина. Лікіцари. Я їжджу туди малювати. Те, що художник бачить у розрізі, він бачить середовище, як змінити його в кращий бік”.

Такі виставки до Дня Незалежності Закарпатська організація Національної спілки художників України робить щороку, каже її очільник Борис Кузьма. За його словами, тут представлені роботи з живопису, графіки та скульптури. Долучилися 60 авторів.

“Нам не вдалося показати тут декоративно-прикладне мистецтво, бо воно потребує додаткових підставок, деталізації, — сказав художник. — Але вони будуть представлені в жовтні на обласній виставці. Є роботи, які стосуються тематики Дня Незалежності, а є і вільна творчість, де кожен проявляє свої думки, амбіції та побажання”.

Виставку можна оглянути в галереї «Ілько» до 3 вересня. Через карантин відвідувачів впускатимуть почергово. Одночасно можуть зайти до 15 людей.

Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Всі новини