104415
10:21 1.082020

Чому закарпатці зобов’язані передавати показники лічильників газу – роз’яснення

Життя 8704

7 простих способів зробити це дистанційно

Щомісяця з 1 до 5 числа закарпатці зобов’язані передавати показники лічильників газу. Вчасно надаючи показники, споживачі оплачують за фактично використаний обсяг блакитного палива. У випадку ж ненадання показників, обсяг автоматично розраховується на рівні планового місячного об’єму споживання на відповідний період.

«Практика, коли контролери навідувалися щомісяця до споживача, аби записати показники, уже минула. Тепер контролер приходить у домівку лише раз на пів року для звірки поданих споживачем показників. Передавати їх самостійно – у рази комфортніше та зручніше, ніж перейматися, чи будете ви вдома, коли прийде контролер», – пояснив технічний директор АТ «Закарпатгаз» Олександр Голуб.

Передати показники можна віддалено, що в період карантину – особливо важливо. Сам процес передачі показників – максимально автоматизований і займає усього кілька хвилин. Для цього існують такі онлайн-сервіси:

«Особистий кабінет» на сайті 104.ua

Зареєструвавшись у ньому, споживач може самостійно вносити показники приладу обліку газу. Для реєстрації з’ясуйте свій особовий рахунок, а також суму, сплачену за газ востаннє (як варіант — номер лічильника газу). Ці дані знадобляться під час створення кабінету. Зайдіть на сайт 104.ua, натисніть кнопку «реєстрація», слідуйте за підказками. Підтвердження про створення кабінету надійде на електронну пошту.

Віднедавна існує й інший спосіб зареєструватися у цьому сервісі. Зателефонуйте за номером: 067-01-03-104 і повідомте оператору номер особового рахунку (зазначений на кожній квитанції). Після дзвінка «Особистий кабінет» буде створений автоматично, а на ваш мобільний телефон надійде повідомлення з паролем для входу.

СМС-повідомлення

Сформуйте повідомлення у такому форматі: ХХХХХХХХХХ ХХХХХ (перші 10 цифр — номер особового рахунку, наступні 5 – показання лічильника). Зверніть увагу: між особовим рахунком і показаннями лічильника має бути один пробіл. Відправте це повідомлення на номер 7104.

Електронна пошта

Створіть лист. У ньому зазначте номер особового рахунку, прізвище та ім’я, адресу і показники лічильника. Надішліть його на адресу contact@zk.104.ua

Дзвінок до контакт-центру

Наберіть один із цих номерів: 0312-48-83-04 або 067-01-03-104. Скажіть свою адресу, прізвище або номер особового рахунку. Продиктуйте показання газового лічильника.

До речі, оператори кол-центру приймають дзвінки щодня з 8:00 до 20:00 без обідньої перерви, навіть у вихідні та святкові дні.

Голосове меню IVR

Зателефонуйте за вже вказаними вище номерами (0312-48-83-04, 067-01-03-104). Для передачі показників оберіть розділ «2». Голосове меню – доступне цілодобово.

Чат-бот у Viber

Знайдіть у пошуковику Viber-а акаунт 7104ua. Після відкриття профілю натисніть на кнопку «Повідомлення», і ви автоматично будете підписані. Після цього відкриється «Головне меню», в якому оберіть «Показання» – «Передати показання».

Telegram- месенджер

У пошуку сервісу Telegram введіть «7104». Оберіть телеграм-бот і розпочніть розмову. Новим користувачам достатньо ввести номер особового рахунку, підтвердити інформацію, вказавши номер лічильника (чи суму останнього платежу) і в контекстному меню, яке з’явиться опісля, оберіть вкладку «Показники» і пункт «Передати показання».

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини