101110
10:47 12.042020

Мешканці Хустщини отримали продуктові набори. ФОТО

Життя 4566

Благодійний фонд «Вишково» зібрав п’ятсот пакунків із продуктами для людей старше сімдесяти п’яти років, які проживають у селищі. Набори пропорційно розподілили та 9 квітня передали чотирьом історичним церквам Вишкова.

Через нинішню епідемічну ситуацію три тижні тому благодійний фонд «Вишково» оголосив про акцію допомоги, в результаті якої продукти харчування, оздоровчі маски, дезінфікуючі засоби та вітамін С роздають літнім людям, які проживають у селищі.

На думку священника реформатської церкви Кароя Єнеі, набори мають велике значення, адже містять багато необхідного. «За ними не потрібно йти в магазин, нікого не потрібно просити зробити закупи і коштів за це не потрібно давати. Це й значне заощадження і допомога для старших людей», – каже пастор.

Еніка Вараді, директор благодійного фонду «Вишково», розповіла: «Фонд оголосив акцію для допомоги старшим три тижні тому, в результаті в першому колі ми роздали засоби захисту в амбулаторію сімейної медицини Вишкова. У другому турі нам вдалося передати 300 пакунків із продуктами харчування людям похилого віку, які проживають у селищі. Ми підключили до акції історичні церкви, вони отримали пакунки, і вони будуть доставляти їх адресатам, адже вони вже мають у цьому практику. Напередодні католицького Великодня ми передали продуктові набори угорській громаді, наступного тижня перед православним Великоднем двісті наборів отримає українська громада».

Директор фонду назвала радісним той факт, що, незважаючи на складні обставини, багато хто долучився до акції. «Наш фонд протягом останніх десяти років вважав за важливе заохочувати місцевих діяти спільно. Це єднання тепер принесло плоди, багато пожертв надійшло і від підприємців, і від установ та приватних осіб. Долучилися і ті, хто вже не живе на Закарпатті, а мешкає за кордоном. Дуже дякую всім за допомогу».

Представники благодійного фонду наступного тижня передадуть ще двісті наборів греко-католицькій та православній церквам.

А на пожертви чекають і надалі у розташованих у Вишкові скриньках.

(ke/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини