100330
17:04 20.032020

В Ужгороді затвердили порядок дотримання дистанції між людьми

Життя 4910

В Ужгороді затвердили порядок дотримання дистанції між людьми у продуктових магазинах, аптеках, кол-центрах, центрах отримання онлайн- замовлень, АЗС та інших закладах, які продовжують роботу в період карантину з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19.

PRAGUE, CZECH REPUBLIC – MARCH 16: An old man wears a mask as a precaution against coronavirus (COVID-19) after Czech government declared a nationwide quarantine due to the novel coronavirus outbreak in Prague, Czech Republic on March 16, 2020. Prime Minister Andrej Babis said in a press conference held after an extraordinary cabinet meeting that the quarantine will be imposed across the country until March 24 to prevent the spread of the virus. The Czech Republic declared a state of emergency on March 12 to prevent the virus from spreading. ( Lukas Kabon – Anadolu Agency )

Рішення прийняли на позаплановому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Ужгорода Богдана Андріїва.

Відповідно до визначеного порядку із 21 березня і до скасування карантинних заходів:

– відвідування визначених рішенням XLV сесії Ужгородської міської ради VII скликання від 17 березня 2020 №1918 закладів, установ та організацій (надалі – заклади) повинно відбуватися виключно у разі нагальної потреби.

– за можливості рекомендується усім відвідувачам одягнути маски.

– керівники закладів в обов’язковому порядку повинні обмежити кількість одночасного перебування людей у торговому залі та розмістити відповідне оголошення на вході. Безпечна відстань між покупцями має становити не менше 2-х метрів, на касах та біля входу в магазин зробити розмітку для забезпечення такої відстані.

Максимальна кількість одночасного перебування людей у торговому залі площею:

– до 200 кв. м – 5 осіб;

– від 200 до 1000 кв. м – 10 осіб,

– від 1000 кв. м – 1 особа на 100 кв. м.

– клієнтам заборонено заходити до закладів, якщо там вже перебуває максимально допустима кількість відвідувачів. У такому разі клієнти повинні зачекати біля входу на відстані не менше 2-х метрів один від одного.

Також керівники закладів повинні призначити відповідальних працівників, які здійснюватимуть контроль за допустимою кількістю відвідувачів у приміщенні, забезпечити регулярне провітрювання та дезінфекцію приміщень, встановити станції гігієни рук. Персонал закладів зобов’язаний знаходитися у засобах індивідуального захисту та дотримуватися правил їх користування, а також дотримуватися правил особистої гігієни.

Крім того, комісія вирішила із 21 березня 2020 р. і до закінчення карантину в Ужгород заборонити заселення громадян (нових відвідувачів) у готелі та інші заклади розміщення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини