64427
10:33 25.092018

Третій день «Монологів над Ужем» відзначився одразу двома виставами

Життя 3896

На малій сцені облмуздрамтеатру о 17 годині моновиставу “Макбет” презентував театр «Kontra» зі словацького міста Спішська Нова Весь. Актор Петер Чижмар надзвичайно експресивно відтворив одну з найвідоміших трагедій Вільяма Шекспіра.

Після завершення вистави гостя привітав заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок. «Я не є театральним критиком, тому скажу про свої емоції, які отримав сьогодні тут, у залі. Безперечно, це – дуже складний жанр. Протягом години артист тримає в напрузі весь зал. Скільки емоцій у цих очах, які рухи! Ми всі переживали разом із героєм», – зазначив Ігор Іванович і вручив Петеру Чижмарю дипломом за участь у «Монологах над Ужем».

А вже о 19 годині в ляльковому театрі «Бавка» українська акторка з театру міста Дрогобич Олена Дудич розповідала про життя Горобчика – відомої французької співачки Едіт Піаф. Дитинство і юність вуличної акторки, злети і трагедії, чоловіки в долі талановитої жінки – Олена Дудич не приховувала емоцій, зокрема сліз. Така щирість, відповідно, не могла не зворушити глядачів у залі.

Привітали Олену Дудич ініціатор «Монологів над Ужем» Михайло Носа, а також керуюча справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара: «Щиро дякую, що ви погодилися взяти участь у нашому фестивалі і подарували нам сьогодні такий незабутній вечір. Бажаю творчих успіхів і гарних вражень від Ужгорода!». Олена Дудич відповіла, що такі враження у неї, безперечно, вже є.

Уже завтра ужгородців та гостей міста очікують не менш цікаві постановки від українських акторів. На сцені театру ляльок «Бавка» о 17.00 покажуть моновиставу «Стара пані висиджує» та о 19.30 – «Тринадцята жінка».

Нагадаємо, організаторами мистецького подарунка до 1125-ї річниці Ужгорода є газета «Неділя. Закарпатські новини» та Ужгородська міська рада за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА.

Ужгородці та гості міста у вихідні вже мали змогу побачити постановки театрів із Польщі та Грузії.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах