63229
15:55 10.092018

Закарпатські прикордонники нагадують про порядок пропуску громадян за лінію прикордонних інженерних споруд

Життя 2124


У зв’язку із зростанням кількості звернень, Чопський прикордонний загін нагадує, що у серпні 2017 року було прийнято зміни до законодавства України щодо порядку перебування громадян України та інших осіб у смузі місцевості між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруд. Відтак, згідно з постановою КМУ №1147 від 27.07.1998 року «Про прикордонний режим» та наказом МВС України від 04.08.2017 року №686, пропуск осіб за лінію прикордонних інженерних споруджень здійснюється за відповідними перепустками.
При цьому, громадяни України для здійснення аматорського або спортивного рибальства, колективного або індивідуального випасання худоби в місцях, визначених і обладнаних відповідно до законодавства, пропускаються за лінію прикордонних інженерних споруджень за пред’явлення перепустки і документа, що посвідчує особу. При здійсненні господарської діяльності, туристичних подорожей пропуск за лінію прикордонних інженерних споруджень здійснюється за пред’явленням перепустки та документів, що підтверджують право на здійснення такої діяльності, а також:
для громадян України – документа, що посвідчує особу;
для іноземців та осіб без громадянства – документа, що посвідчує особу та документа, що підтверджує законність їх перебування на території України.
Пропуск за лінію прикордонних інженерних споруджень осіб, які не досягли 16 років, здійснюється у виняткових випадках за перепусткою і свідоцтвом про народження або паспортним документом цієї особи в супроводі одного із батьків (опікуна, піклувальника) або уповноваженої особи.
Вищезазначеним наказом також визначено випадки, у яких забороняється або тимчасово обмежено пропуск за лінію прикордонних інженерних споруджень осіб.
Прийняття рішення щодо пропуску за лінію прикордонних інженерних споруджень здійснюється на підставі поданих особами звернень або списків осіб, поданих місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, військово-цивільними адміністраціями, суб’єктами господарювання до органу охорони державного кордону. Списки осіб із зазначенням (у разі потреби) транспортних засобів, що використовуватимуться за лінією прикордонних інженерних споруджень, пропонується складати за окремою формою і надсилати до органу охорони державного кордону на початку поточного року, але не пізніше ніж за 30 днів до запланованої дати пропуску. Результати розгляду особистих звернень і списків осіб, у тому числі причини заборони або тимчасового обмеження, доводяться до суб’єктів звернення в порядку, установленому ЗУ «Про звернення громадян».
Пропуск осіб і транспортних засобів за лінію прикордонних інженерних споруджень здійснюється лише в місцях пропуску на ділянці відповідальності підрозділу охорони державного кордону, що видав перепустку. Інформування щодо необхідності пропуску з метою здійснення діяльності здійснюється письмово за 24 години, але не пізніше ніж за 3 години до початку провадження такої діяльності, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти, або засобами електрозв’язку на службовий телефон чергового підрозділу охорони державного кордону.
Члени громадських формувань з охорони державного кордону можуть перебувати за лінією прикордонних інженерних споруджень лише у складі прикордонних нарядів, при виконанні статутних завдань під час участі в охороні державного кордону за наявності посвідчення і пов’язки члена громадського формування, інформує прес-служба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах