41371
17:25 24.092017

У Мукачеві встановили незвичні таблички з назвами перейменованих вулиць

Життя 3160

На будинках у Мукачеві встановили нові таблички з назвами перейменованих вулиць.

табличка1

На них порушена послідовність: спочатку іде прізвище, а потім ім’я увіковіченої людини, а не навпаки, як було досі. Ось декілька прикладів: вул.Сковороди Григорія, Мички Золтана, Роглєва Миколи, Шептицького Андрея, Гузара Любомира.

 – Зі школи знаю Григорія Сковороду, а тепер треба читати «Сковорода Григорій». Завжди знала, що Любомир Гузар, а тепер маю казати родичам, що у Мукачеві з’явилася вулиця Гузара Любомира? Якось воно не звучить, – зауважує Ганна Василівна.

Про перейменування своїх вулиць деякі мукачівці донедавна навіть не знали, а деякі і досі – ні сном ні духом.

 – Ми проживаємо по вулиці Олекси Борканюка. Він народився на Рахівщині, був партійним діячем, комуністом, працював журналістом у першій половині ХХ століття, – розповідає пані Марія. – Про перейменування вулиці нас, жителів, ніхто не повідомляв. На квитанціях за газ, світло, воду й надалі вказана вулиця Борканюка. Нещодавно на фасадах двох будинків – на початку і в кінці вулиці – почепили таблички, з якої ми довідалися, що наша вулиця тепер Мички Золтана. Чому влада міста та депутати вирішили увіковічити цього чоловіка – не знаємо. Про нього нам нічого не відомо.

На табличках вказано назву міста, є зображення його покровителя – Святого Мартина. Мають й іноземну транслітерацію, що зручно для туристів із-за кордону.

Тетяна Грицищук, фото автора

табличка2 табличка3

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах