97277
12:59 13.012020

Закарпатський муздрамтеатр покаже виставу про музику

Життя 3333

Минулого театрального сезону Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв потішив яскравою дитячою виставою «В країні До, Ре, Мі… (П’єса для метеликів з оркестром) » в постановці режисера Михайла Мільмейстра, яка розповідала юним глядачам про таємничий світ музики.

Нині найбільший театр області вирішив увести в дивовижний світ звуків та ритмів і дорослих шанувальників. Як і в згаданій дитячій виставі, головний герой на сцені – театральний оркестр на чолі з диригентом Анастасією Жужговою. Автор інсценізації та режисер дійства – Гала Реут, яка досі працювала в Одеському академічному театрі музичної комедії імені М.Водяного. Прем’єра вистави «Кавовий джаз – ліричний блюз і…» відбудеться в середу, 15 січня, о 18.30 на малій сцені. Організатори готують для глядачів і гастрономічний сюрприз.

«Ми живемо у хаосі звуків і постійній метушні, – розповідає режисер вистави, – Тому так важливо іноді зупинитися і прислухатися. Музика народжується з тиші. Тому наш ліричний герой, якого грає Тарас Гамага, починає саме з неї. А далі йдуть поетичні рядки, спомини і музика, яка додає нам гармонії з навколишнім світом».

Це вже п’ята прем’єра «шерегівців» цього сезону – після монодрами Даріо Фо «Я чекаю на тебе, мій любий», ліричної комедії П.Путніньша «Нічний вартівник і праля» та двох дитячих вистав – «Повелитель Чорного лісу» В.Шершуна та «Коли звізда ясна..» О.Гавроша. Якщо вистава про музику припаде ужгородцям до вподоби, Закарпатський муздрамтеатр обіцяє продовження.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах