91720
12:29 25.092019

Закарпатські митники передали «Битву Геракла з амазонками» до київського музею

Життя 2883

Сьогодні, 25 вересня 2019 року, Закарпатською митницею ДФС до Національного музею історії України передано виготовлену на території Західної Європи на рубежі 18-19 ст. декоративну тарілку «Битва Геракла з амазонками». Тарілка із мідного сплаву, техніка – штампування, склеювання, сріблення, діаметр основи – 22,6 см, діаметр декоративної частини – 19,2 см.

Варто зазначити, що виявлено не заявлену при усному опитуванні та не вказану у митній декларації декоративну тарілку на митному посту «Дяково» Закарпатської митниці ДФС в результаті проведення поглибленого митного огляду вантажного автомобіля «Mercedes-Benz» 28 червня 2015 року.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС склали протокол про порушення митних правил на громадянку Російської Федерації, яка постійно проживає в Республіці Сербія.

Згідно з рішенням Ужгородською міськрайонного суду росіянку визнано винною у вчинені правопорушення, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Відтак, згідно з наказом Міністерства культури України від 28 травня 2019 року № 433 «Про передачу вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів» та відповідно до рішення Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, Закарпатська митниця ДФС передала культурну цінність до столичного музею, повідомляє Закарпатська митниця ДФС.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах