65742
15:09 10.102018

Хустські рятувальники отримали від польських колег нове обладнання для порятунку людей. ФОТО

Життя 2785

У рамках транскордонного співробітництва, закарпатські рятувальники спільно з польськими колегами реалізовують черговий етап спільного проекту “Покращення системи порятунку на дорогах і кризового управління в Закарпатській області – Україна”. Відповідно до умов проекту, рятувальники Хустського району отримали від іноземних колег два комплекти гідравлічного обладнання фірми “Weber”. Вони застосовуватимуться для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод та порятунку людей.

10 жовтня у м. Хуст прибула делегація рятувальників та представників фундації iHELP Institute, які є партнерами Управління ДСНС України у Закарпатській області. Сам проект реалізовується у рамках програми “Польська допомога” за підтримки та фінансування МЗС Польщі. На зустріч з іноземними гостями прибули: народний депутат України Валерій Лунченко, депутат Закарпатської обласної ради Мирослав Білецький та керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак. Валерій Лунченко акцентував увагу присутніх на активізації польсько-українських відносин, зокрема, у частині щодо попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій. А Мирослав Білецький висловив сподівання, що контакти між рятувальниками двох країн тільки поглиблюватимуться та призведуть до реалізації нових проектів у майбутньому. Як повідомив начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак, це вже п’ятий, практичний етап даного проекту, і триватиме він до 14 жовтня, повідомляє “Карпатському об’єктиву” У ДСНС України у Закарпатській області.

На запрошення фундації iHELP Institute до Хуста також прибули провідні європейські експерти з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Вони ознайомлять закарпатських рятувальників з найновішими методами аварійно-технічного рятування людей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із дорожньо-транспортними пригодами. Наступні два етапи передбачають робочі зустрічі польських й українських колег та розробку спільних планів взаємодії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, що матимуть транскордонний характер.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах