132387
09:00 5.072022

Закарпатська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби бере участь у реалізації грантової програми проєкту «BioSecurity»

Життя 3082

Спеціалісти Закарпатської регіональної лабораторії ГУ Держпродспоживслужби зустрілися з партнерами в місті Толчва (Угорщина) в рамках реалізації проєкту «BioSecurity» – спільні дії в надзвичайних ситуаціях у разі виявлення небезпечних та поширених інфекцій в Карпатському регіоні».

Проєкт розпочався 01.07.2021 року та розрахований на 2 роки. Партнерами проекту, крім лабораторії, є:

– Департамент безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Марамуреш (Румунія);

– Регіональна Агенція Іновацій (Словаччина);

– ГО «Центр Європейських ініціатив» (Україна);

– Асоціація регіонального розвитку «КІУТ» (Угорщина).

Через неможливість Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби перераховувати іноземну валюту іншим учасникам проекту, які знаходяться в інших державах-членах, життєздатність проекту опинилася під загрозою. Провівши низку переговорів між партнерами Проєкту, всі учасники дійшли згоди щодо зміни Головного бенефіціару Проекту – Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби на іншого – Департамент безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Марамуреш (Румунія) Єдиним виходом з ситуації, яка склалася, стало підписання під час зустрічі зміненої угоди про партнерство, що дає можливість іншому Головному бенефіціару проекту – Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Марамуреш (Румунія) перераховувати кошти іншим партнерам без зволікання. Всі партнери проекту доповіли про поточну ситуацію щодо африканської чуми свиней та пташиного грипу в регіоні та заходи які вживаються для запобігання поширення інфекцій. Представники JTS – реалізатора Проєкту, розповіли про актуальні завдання щодо середньострокової професійної звітності, фінансового обліку та зміни головного партнера проекту HUSKROUA/1901/8.1/0010 «Біобезпека». Крім того, всі сторони Проекту прозвітували про проведену роботу та визначили наступні кроки для подальшої реалізації Проєкту. Також, учасники української сторони провели переговори з представниками Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Марамуреш про поглиблення подальшої співпраці та обміну досвідом між спеціалістами лабораторій.

Про це інформує Головне управління держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах