129754
22:22 18.052022

Допомога військовим: у Мукачеві пройшов благодійний ярмарок. Фото

Життя 10338

На центральній площі Мукачева, 18 травня, кожен охочий міг придбати патріотичний сувенір, тим самим допомогти закарпатським військовим, що знаходяться наразі у гарячих точках.  

Акцію провели волонтери “Руху підтримки закарпатських військових” з Ужгорода. 40-60 відсотків учасників якого, сьогодні – переселенці, біженці усіх хвиль, з Луганщини, Ірпеня, Одеси та інших міст України. 

“Рух підтримки закарпатських військових,  започаткований ще у 2014 році. Наше основне кредо – людська довіра. Для нас це дуже важливо, бо від цього залежить наша репутація. І в першу чергу, нам довіряють українські військові. На привеликий жаль, ми не можемо забезпечити усіх та усім. Наразі,  високий запит на ті самі речі, що були актуальні у 2014 році: від шоломів, бронижилетів до рацій, кальматерних прицілів та іншої спеціалізованої військової техніки і амуніції. І нажаль, на сьогоднішній день, цей попит не зникає і запити не зникають. Враховуючи, що зараз ідуть активні бойові дії і хлопці наші з ТРО на першій лінії захисту, велика потреба зараз у спальниках і каріматах”, – розповідає волонтерка Галина Ярцева. 

Жінка додає, що у їх організації, ніколи просто так не просили гроші. Завжди намагалися самі заробити і зараз роблять так само. Волонтерам вдалося вже купити – тріади,  так вони їх назвали, це 500 наборів ( окуляри, наколінники і рукавички). Нова ціль волонтерів – комплекти форми з Великої Британії( кітель, штани і куртка).

Серед асортименту, на прилавках волонтерів, особливу увагу привертають патріотичні футболки. Ціна дорослої – 500 гривень, дитячої – 300. Таку вартість вважають не завищеною, адже абсолютно усі вилучені кошти підуть на допомогу  закарпатським військовим.

“Самі футболки нам привозять з Угорщини, в Ужгороді їх принтують, причому беручи гроші тільки за використаний матеріал. Тобто на цьому ніхто не заробляє, окрім армії”, – додає волонтерка.

 Кажуть, останнього разу, коли були у Мукачеві, то продали 90 таких патріотичних футболок. 
Окрім того, на ярмарку можна зіграти у безпрограшну лотерею та отримати приз.

                                                 

Ірина Грабко

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах