129384
11:01 12.052022

В УжНУ провели зустріч щодо міжнародного співробітництва для допомоги українцям, які постраждали від війни

Життя 3196

У середу, 11 травня, до Ужгородського національного університету з офіційним візитом прибули головний виконавчий директор Кернел Корпорації Джеффрі Поттер, ад’юнкт-лектор Шеллерского коледжу бізнесу Джоел Коуен, президент і генеральний директор PASS Деніел Пулс та виконавчий віце-президент з охорони здоров’я PASS Хосе Е. Москер, які об’єднані ініціативою «Друзі Карпатського фонду».

ГО Карпатський фонд є унікальною транскордонною регіональною фундацією, яка надає технічну та консультативну підтримку проєктам, результатом яких є покращення життя людей у містах та сільських громадах Карпатського регіону. Директором організації є кандидат історичних наук, доцент кафедри соціології і соціальної роботи Руслан Жиленко.

«Друзі Карпатського фонду» об’їздили вже декілька країн Карпатського регіону й приїхали в Україну, щоб ознайомитися з життям внутрішньо переміщених осіб та визначити найосновніші потребами українців у воєнний час для подальшого надання допомоги. Зокрема, вирішили відвідати Ужгородський національний університет як один з найпотужніших центрів волонтерства в Закарпатті. Адже УжНУ з перших днів повномасштабної війни в Україні докладає чималих зусиль для допомоги як внутрішньо переміщеним особам, так і військовим.

У рамках знайомства з УжНУ відбулась офіційна зустріч з представниками волонтерського руху УжНУ – проректоркою Мирославою Лендьел, помічницею ректора Крістіною Товт, працівниками відділу міжнародних зв’язків та факультету післядипломної освіти. Волонтери розповіли про основні напрямки своєї роботи й узгодили наступні кроки для двостороннього співробітництва. Також представники організації оглянули гуртожитки УжНУ, які стали прихистком для близько 1500 переселенців.

ГО Карпатський фонд разом із міжнародними партнерами окрім надання допомоги також мають за мету розробку нових моделей розвитку Карпатського регіону післявоєнного періоду: створення нових робочих місць, умов для освіти, доступної медицини та ін.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах