120352
14:37 29.102021

На Рахівщині вправні господині висаджують часник

Життя 3179

Кінець жовтня, а отже прийшов час висаджувати часник на зиму. На Рахівщині врожаєм Часника можуть похвалитися не всі господині, тільки ті які дійсно розуміються у цій справі.

Неймовірні великі часники вирощує місцева жителька Тамара, жінка поділилась своїми секретами, розповідає.

– Часник я висаджую в період, від 15 до 20 жовтня. Перед посадкою я підготовлюю грунт, перекопую додаючи опілки, спузу, порох яєчної шкарлупи (яку завчасно висушую та змолюю). Підготовлюю перегній та обов’язково лист горіха. Перед посадкою, я поливаю грунт водою з перекісю водню. На лійку20 літрову, 1 бутилочку. Ця вода допомагає знищити різні грибки, бактерії та личинки слимаків та шкідників. Уже після цього всього берусь за посадку Часника. Також ще один секрет посадки — чим більше головка садиться, тим більший урожай я отримую. Головка сімейного часнику може досягати 10 см в діаметрі.

Також дуже важливо знати, якщо для звичайного часнику крок посадки становить 10 см, то для сімейного крок посадки — 40 см. Це дуже важливо для формування великих головок.

Отже, часник ніколи не купую, завжди свій домашній, постійно його вживаємо, та забезпечую ним своїх дітей та онуків. Інколи навіть продаю, але лише дуже близьким. І всім раджу кому не шкодить вживати часник, народний антибіотик, і не хворіти, – розповіла Тамара.

Багатьом відомо, що регулярне споживання часнику дозволяє поліпшити роботу імунної системи. Щоденне споживання даної рослини дозволяє знизити ризик розвитку простудних захворювань.

При цьому навіть вчені встановили, що при включенні в раціон зубчиків часнику тривалість лікування від симптомів простудних захворювань і грипу в середньому знижується на 61-70 відсотків. При цьому для досягнення мінімального з цих показників досить вживання 2,56 грама часникового екстракту на добу.

Рахівщина один із най холодних районів, тому тут краще вкривати грядку товстим шаром «шубки». Досвідчені городники використовують осінні опале листя або торф, перегній. Таким чином можна захистити паростки часнику від сильних морозів і тим самим зберегти його.

Коли навесні доберетеся до городу та вилучите всі матеріали, якими вкривали посадки на зиму, то вже побачите результат своєї праці – молоді зелені паростки часнику.

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах