117126
15:36 14.082021

Курси підвищення кваліфікації закарпатських освітян завершили в урочистій атмосфері

Життя 3538

Курси підвищення кваліфікації освітян, організовані Закарпатським угорськомовним педагогічним товариством цього року вже вдвадцяте, які тривали з 9 до 13 серпня, завершили в урочистій атмосфері у фойє Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

Цього року участь у семінарі взяли 166 закарпатських педагогів. Заняття проводили у різних секціях на теми: «Традиційні народні ігри у дитячому садку», «Шаховий палац», «Шаховий майданчик», «Лего як метод навчання», «Старовинна музика та музичні інструменти» і «Робототехніка».

Учасники курсів та їх викладачі підкреслюють, що знання та досвід, отримані за тиждень, стануть у нагоді в майбутньому під час роботи в класах.

Теоретичні та практичні заняття проводили вітчизняні й закордонні викладачі. Якість навчання забезпечила якісна організаційна робота. Як і процес навчання протягом тижня, так і урочистості з нагоди завершення семінару подарували учасникам чимало вражень.

Урочисте закриття розпочалося виступом артиста Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, соліста обласної філармонії Шандора Шрайнера, який виконав на тараґоті в’язанку старовинних угорських мелодій.

Відтак, з урочистою промовою виступила голова Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства, президент Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ільдико Орос. Вона, зокрема, висловила надію, що курси підвищення кваліфікації освітян, збагатили викладачів корисними знаннями та досвідом і цього року.

«Сподіваюся, що отримані знання підживлюватимуть вас професійно протягом наступного навчального року, адже через рік ми знову зустрінемося в рамках семінару», – зазначила Ільдико Орос.

Надалі в рамках церемонії закриття виступив ансамбль «Кокаш». Музиканти представили 45-хвилинну програму із закарпатських народних пісень та мелодій із різних районів області.

Відтак, організатори вручили пам’ятні подарунки закордонним викладачам, які приїхали в наш край спеціально з нагоди літнього семінару закарпатських вчителів.

Завершили урочистості невеликим фуршетом.

Курси підвищення кваліфікації закарпатських освітян відбулизя за підтримки угорського міністерства людських ресурсів.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах