116336
11:57 19.072021

Життя після повені: на Рахівщині продовжують рахувати збитки

Життя 6500

Унаслідок негоди на Рахівщині у селі Стебний постраждало 162 дворогосподарства. Повінь, яка прийшла дуже раптово, нанесла мільйонних збитків. Тому місцевим доводиться чекати на підтримку обласної та центральної влади.

«У нас в бюджеті Ясінянської громади, на жаль, немає таких грошей, аби компенсувати людям втрачене та понищене майно. Адже після того, як на місцях відпрацювали комісії, ми зрозуміли,що серед потерпілих є і такі, кому потрібно зносити будинок і будувати новий. Це велика сума коштів для компенсації», – розповідає голова Ясінянської громади Андрій Делятинчук.

Село Стебний найбільше постраждало від гірського цунамі. Саме так вже встигли наректи повінь, сили якої не бачили місцеві ще ніколи.

«Це було дуже страшно. Вода була у домі майже по пояс. З нашої хати хвиля винесла газову плиту,а пральна машина більше не придатна для користування. От тепер ми самотужки змушені наводити лад. Скільки тут живемо, були в нас повені, навіть у дворі була вода,але такого ми не бачили», – каже пенсіонерка Марія.

Наслідки стихії: знесенні залізні мости, вирвані водою бетонні опори, понівечені автівки, загиблі тварини та одна людська жертва. Чоловіка, який під час повені хотів визволити з водного полону свого коня, сам потрапив у пастку, з якої не зміг вибратися. З 10 липня чоловіка так і не бачили, місцеві кажуть, що натрапили тільки на його штани. Рідні чоловіка сподіваються знайти хоча б його тіло.

Загалом жителі села Стебний стривожені, адже побоюються, що стихія, яка накрила населений пункт так зненацька може повторитися знову.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах