111669
14:36 2.042021

Рекомендації закарпатських фітосанітарів щодо захисту рослин від шкідників та хвороб

Життя 5416

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області спільно з фахівцями Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України розробили та видали друком «Прогноз фітосанітарного стану агроценозів Закарпатської області та рекомендації щодо захисту рослин у 2021році».

У вказаному прогнозі надана інформація про найбільш поширені в області шкідники та хвороби сільськогосподарських рослин, проаналізовані їх розвиток та шкідливість за агрокліматичних умов 2020 року. За даними щільності залягання та якісного зимуючого запасу шкідників і хвороб прогнозується ступінь загрози пошкодження чи захворювання сільськогосподарських культур за визначених умов вегетації 2021року.

Водночас тут викладені системи захисту основних сільськогосподарських культур, що вирощуються в області, основні види бур’янів і заходи боротьби з ними.

Подано також перелік найбільш поширених біопрепаратів для захисту сільськогосподарських рослин, перелік засобів захисту рослин дозволених для роздрібного продажу населенню; пороги шкодочинності основних шкідників та хвороб сільськогосподарських рослин.

Прогноз рекомендований для керівників і спеціалістів сільськогосподарських підприємств, фермерів, власників присадибних ділянок, спеціалістів з питань захисту рослин.

Зі самим текстом прогнозу можна ознайомитись за посиланням http://zak-dpss.gov.ua/index.php?page=news&id=2095.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах