107083
09:09 12.102020

Мешканці трьох вулиць Берегова вийшли на протест

Життя 3435

Через поганий стан доріг на акцію протесту вийшли жителі вулиць Стефаника, Мікеш та Кішерде.

«Ми втомилися від неспинного руху вантажних автомобілів, – пояснив місцевий мешканець. – Уночі 4 жовтня рух був особливо інтенсивним, тому наступного ранку ми зібралися й розвернули близько 15 транспортних засобів».

Учасники акції протесту повідомили нашому виданню, що вантажівки вагою 30–40 тонн зруйнували дорогу та завдали серйозної шкоди будівлям. Берегівський міський голова Золтан Баб’як та його заступник Гейза Орос, які прибули на місце події, вислухали протестувальників і пообіцяли звернутися до обласної ради для якнайшвидшого вирішення питання. Адже дорога обласного значення і її ремонт не може фінансувати мерія.

Депутат облради Чаба Пийтер в інтерв’ю телеканалу TV21 Ungvár розповів: «Коли мене обрали депутатом обласної ради, моєю основною метою було добитися ремонту доріг у Берегівському районі. У 2018 році на дорогу в напрямку с. Мочола вдалося домогтися виділення 18 642 000 гривень. На ремонт усієї мережі потрібно близько 70–72 млн гривень. Наразі розпочався черговий етап робіт, на які виділено 10 млн гривень».

«Хоча завдань усе ще більше, ніж досягнутих результатів, прогрес у відновленні дорожнього покриття є. За останні 3–4 роки було побудовано більше доріг, ніж за попередні три десятиліття загалом, – повідомив Йосип Борто, котрий назвав виправданим обурення людей там, де стан автошляхів досі незадовільний. – На жаль, ремонт усіх доріг області триватиме не один рік і не два. Проте ми рухаємося в правильному напрямі. Якщо й надалі матимемо представників в обласній раді, то продовжимо роботу, адже люди заслуговують на дороги належної якості. Без якісних автошляхів розвиток Закарпаття неможливий».

Сподіваємося, будівництво об’їзної дороги навколо Берегова розпочнеться найближчим часом, адже лише це – єдине ефективне вирішення питання щодо переспрямування руху вантажних автомобілів.

 (tj/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах