172134
15:28 6.102024

Закарпатське жіноче товариство «Дами троянд» організувало захід для родин «Міст між поколіннями»

Життя 180

4 жовтня Закарпатське жіноче товариство «Дами троянд» організувало незвичний захід під назвою «Міст між поколіннями», щоб надати можливість для спілкування та дозвілля сім’ям, які залишаються на Закарпатті.

За підтримки Берегівської районної організації Мальтійської служби допомоги, зокрема, для дітей провели різноманітні ігри та творчі заняття.

До сімейного дня було оголошено два конкурси. Перший під назвою «Що для мене означає моя сім’я?», у рамках якого діти могли передати важливість родини засобами образотворчого мистецтва та літератури: малюнками, віршами, прозою. Другий конкурс мав назву «Смаки наших бабусь» і присвячувався приготуванню та презентації традиційної закарпатської випічки.

Присутніх привітали голова Закарпатського жіночого товариства «Дами троянд» Діана Мезев та очільник Консульства Угорщини в Берегові Іштван Дєбнар. «Такі заходи зміцнюють нашу громаду та плекають наші традиції. Бажаю всім змістовного дозвілля, заряду енергії та ще більшого єднання в майбутньому!» – наголосив дипломат.

Для дорослих організували воркшоп з лекцією, який провела практикуюча психологиня, спеціалістка з психічного здоров’я Вікторія Лінці. Вона акцентувала увагу на зміцненні сімейних зв’язків та діалогу між поколіннями.

На перший конкурс подали заявки 53 дітей. На другий надійшло 12 видів різної випічки. В обох роботи оцінювало професійне журі.

У другій половині дня відбулися виступ вихованців фолк-майстерні «Резеда», оголошення результатів конкурсів та вручення подарунків переможцям.

«У наш час такий захід має особливе значення. Коли ми почали планувати сімейний день «Міст між поколіннями», нашою першочерговою метою було створення місця зустрічі, де родини зможуть разом відпочити та відновити сили. Повсякденне життя людей на Закарпатті не просте, протягом останніх років ми переживаємо складні ситуації. На нашу думку, ця подія важлива, адже сьогодні сім’ї, як ніколи, потребують підтримки. Ми живемо у світі, де стрес і невизначеність відокремлюють нас одне від одного, ми часто забуваємо, наскільки важлива єдність родини. Такий захід дає можливість зупинитися й почути одне одного. Я вважаю, що зміцнення стосунків між поколіннями є особливо важливим. Ми все спланували так, щоб представники кожного покоління мали заняття. Діти долучаються до ігор, а дорослі – до спілкування, вони можуть поділитися своїм досвідом, історіями. Такі розмови допомагають усвідомити, наскільки в нас багато спільного і як багато ми можемо навчитися в іншого покоління.

Конкурси «Що для мене означає моя сім’я?» та «Смаки наших бабусь» – саме про передачу традицій і родинних цінностей. За 1–3-тє місця ми вручили цінні призи: планшет, телефон, кавоварку, тостер. Ці конкурси допомагають підростаючому поколінню дізнатися про наше минуле, цінувати та поважати своє коріння. Коли ми організовували сімейний день, то думали, як побудувати міцний міст між різними поколіннями. Значення заходу полягає в тому, що ми даємо простір для розмов, спілкування, знаходження спільної мови», – розповіла нашому виданню голова Закарпатського жіночого товариства «Дами троянд» Діана Мезев.

LI/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах