171968
08:31 3.102024

Хуст попрощався з 22-річним захисником Богданом Майором

Життя 598

2 жовтня місто над Тисою провело в останню земну дорогу 22-річного воїна.

Богдан Майор народився 31 грудня 2001 року в місті Хуст. Служив у 95 десантно-штурмовій бригаді. Його життя трагічно обірвалося 7 вересня 2024 року.

У середу рідні та друзі у скорботі прощалися з молодим закарпатцем. На церемонію завітали рідні, знайомі, сусіди, побратими.

Чин похорону відбувся у соборі Святого Воскресіння. Зустрічали труну із тілом Героя краяни на колінах, зі сльозами на очах.

Під звуки Гімну у виконанні Мукачівського військового оркестру 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади перед церквою домовину накрили прапором України і саме з цього моменту почався молебень за упокій душі полеглого солдата.

Відспівували Героя майже десяток священників.

Як зазначив настоятель Свято-Вознесенського собору отець Василь Зейкан, за останній місяць тільки в цьому храмі пройшло відспівування аж трьох загиблих захисників.

«Він все одно переможець. Він воював, пролив кров і віддав життя не дарма, а за нас усіх, за свою країну, свою родину. На нього чекає життя вічне, бо земне – тільки тимчасове. Звичайно, прикро, що на щиті привозять додому таких молодих, яким би ще жити і жити, творити майбутнє свого краю», – зазначив священник.

Відтак поховали Богдана на Алеї Слави на Хустському кладовищі з усіма почестями. Вічна пам’ять земляку!

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах