172132
13:41 6.102024

У берегівському садочку з нагоди Міжнародного дня музики провели концерт

Життя 125

Дитяча школа мистецтв і творчості угорського народу «Туліпан танода» та гімназія ім. Каталін Франгепан спільно з громадською організацією Pro Cultura Subcarpathica з нагоди Міжнародного дня музики влаштували концерт і знайомство з музичними інструментами на базі Берегівського дошкільного навчального закладу ім. Каталін Франгепан.

З ініціативи скрипаля Єгуді Менугіна та Музичної ради ЮНЕСКО з 1975 року 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день музики. Його мета – привернути увагу до єднальної сили музики та її універсального значення в культурі різних народів.

Гімназія ім. Каталін Франгепан від самого заснування робить особливий акцент на збереженні та передачі народних традицій, невід’ємною частиною яких є музичне виховання. Підрозділ навчального закладу – Берегівський ДНЗ ім. Каталін Франгепан – наразі відвідують 98 дітей. За словами директорки садочка Андреї Якоб, тут кілька разів на тиждень проводяться заняття з музики й народних танців, а крім того, малюки грають у народні ігри та регулярно ознайомлюються зі світом угорських народних казок. У День угорської народної казки дошкільнята долучилися до фестивалю «Казкова магія», який відбувся в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ, у Міжнародний день музики ознайомлюються з музичними інструментами, а 9 жовтня відзначатимуть День угорських народних ігор, повідомила Андрея Якоб.

Директорка Дитячої школи мистецтв і творчості угорського народу «Туліпан танода» Анжеліка Кепич наголосила: «Мета сьогоднішнього заходу – наблизити музику до дітей. Викладачі школи мистецтв підготували невеликий концерт, затим відбудеться демонстрація музичних інструментів». Після концерту малеча з цікавістю ознайомилася з акордеоном, сопілкою, цитрою, тараготом.

У дитячому садочку вже два роки функціонує гурток народних ігор під керівництвом Габріелли Сіладі. «Я регулярно проводжу заняття в кожній групі, щоб дітям було цікаво. Гра – це природне заняття, ми навчаємо ігор, у які колись грали наші батьки, діди та бабусі», – зазначила Габріелла Сіладі й запросила дорослих і дітей приєднатися до веселої гри.

На завершення заходу присутні долучилися до майстер-класу з народних танців.

lexi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах