171386
13:54 23.092024

Відбулося засідання комісії з питань освіти, науки, духовності та національних меншин Закарпатської облради під головуванням Ільдіки Орос

Життя 150

Сьогодні, 23 вересня, під головуванням Ільдіки Орос засідала постійна комісія Закарпатської обласної ради з питань освіти, науки, духовності та національних меншин. Участь у засіданні взяли голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, перший заступник Андрій Шекета, керуюча справами Мирослава Ливч, заступниця голови комісії Марія Сігетій та секретар Роланд Цебер та директорка Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Мар’яни Марусинець.

Комісія розглянула питання щодо затвердження Плану формування мережі закладів освіти, що забезпечуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти з 1 вересня 2027 року на території Закарпатської області. На думку депутатів це питання потребує доопрацювання.

Марія Сігетій запропонувала розробити певний план дій та концепцію щодо створення на території краю мережі ліцеїв, вивчити демографічні дані щодо можливості навчання в закладах освіти дітей, транспортну доступність, отримати від територіальних громад фінансово-економічне обгрунтування створення навчальних закладів та протоколів громадського обговорення цього питання. Депутати вирішили зняти це питання з розгляду 16-тої сесії Закарпатської обласної ради.

Члени комісії також розглянули лист Міністерства молоді та спорту України щодо запровадження мультиспортивного проєкту «Шлях чемпіонів». За словами директорки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Мар’яни Марусинець мета цього проєкту – забезпечення можливостей для самореалізації дітей та молоді через поглиблені заняття фізичною культурою і спортом та формування спортивного резерву шляхом запровадження багатоступеневої моделі ефективної підготовки в умовах спеціалізованих спортивних класів у закладах середньої освіти.

На першому етапі передбачається опанування технікою рухів, навчання діяти разом, формування звички активного способу життя вже в ранньому віці, набуття впевненості, вольових якостей через спортивні ігри. На другому та третьому етапах для учнів, які виявляють інтерес до спорту та прагнуть розвивати свої спортивні навички у поєднанні з повноцінною середньою освітою, відкриватимуться спеціалізовані спортивні класи.

Загалом депутати погодили на розгляд 16-тої сесії Закарпатської обласної ради і низку інших питань

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах