85323
12:12 17.062019

Схуднути на 40 кілограмів і стати фітнес-тренером в Ужгороді: історія Олександри Платунової

Життя 5458

Сьогодні маленька чорна сукня сидить на ній бездоганно. Заради такого відображення в дзеркалі Олександра Платунова довго і наполегливо працювала. Важко повірити, що ще рік тому ця тендітна дівчина важила 110 кілограмів!

Вона погано себе почувала, мала купу комплексів і розуміла, що зайва вага – її повільний убивця. Тому в якийсь момент вирішила, що все – досить! Тому задалася ціллю і весь рік упевнено і наполегливо до неї йшла.

Зараз Олександра – красива, впевнена в собі жінка, яка знає усе про фітнес, раціональне харчування, а ще – хоче допомагати іншим змінювати себе і своє життя.

– Зайва вага у мене була завжди. Я вважала, що це генетичне і навіть почала якось миритися з цим. Періодично сиділа на дієтах, але більше ніж на 15 кілограмів мені ніколи не вдавалося схуднути, – розповідає дівчина. – Окрім того, вага постійно поверталася. Коли вона перевалила за позначку 100 кілограмів, я зрозуміла, що з цим потрібно щось робити. Насправді я тоді вже була дуже втомлена і розбита. Мені було усе важко. Я дуже хотіла змін. Тому вирішила кардинально схуднути. За рік я собі поставила ціль – скинути 50 кілограмів.

Олександра сказала – Олександра зробила. Щоправда, для початку схудла на 40 кілограмів. Днем за днем, крок за кроком йшла до своєї омріяної мети і зрештою досягла її. Вона мала по кілька тренувань на день, у вільний час бігала, присідала. Одним словом, активно займалася спортом.

Зараз вона важить 70 кілограмів і продовжує йти до своєї цілі – важити 55-60 кілограмів.

Дівчина розповідає, що, починаючи цю справу, вона склала план-календар своєї амбіційної мети. Розписала усі «плюси» та «мінуси», графік тренувань та прийомів їжі, їхню калорійність тощо.

– Я тренувалася на повну силу. Коли почала бачити результат, то була просто у захваті. Тому почала знімати відео-щоденник. Я фільмувала, як поступово втрачала вагу. Потім, через певний час, я почала це виставляти в Інтернет, не соромлячись. Люди мене підбадьорювали і також надихалися моїм прикладом, – каже дівчина.

Правильне харчування – це також велика частина успіху. Олександра розповідає, що харчується за певною системою. У неї по чотири-п’ять прийомів їжі за день. Зараз вона навіть не відмовляє собі у солодощах. Щоправда, ті повинні бути корисними. Щоб вони містили мінімальну кількість цукру.

– У плані харчування я дотримуюся певних норм. Відмовилася від цукру, хліба, солі. Почала все тушкувати, запікати, а не смажити. Виключила зі свого раціону хліб, картоплю, деякі продукти. Сніданок у мене насичений. Велика порція білків та вуглеводів. Порція для жінки повинна становити не більше 350 грамів, плюс чашечка кави. Якщо ви хочете щось солодке, то ви можете собі це дозволити у першій половині дня. Далі, через 2,5 години – перекус. Він повинен бути легким та насиченим. Це може бути творог, якийсь фрукт або бутерброд з авокадо і тунцем. Обід у нас повинен бути найбільш повноцінним та ситним прийомом їжі за день. Порція може бути до 450 г. Ви можете з’їсти суп, салат, білок. Тобто повноцінно поїсти.

Через деякий час може бути легкий перекус. Наприклад, трошки горішків, пів грейпфрута. Вечеря – це найлегший прийом їжі. Людина при схудненні повинна їсти багато білка, трохи менше вуглеводів. Тож якщо дотримуватися цих простих правил, ви будете мати відмінний результат, – підсумовує Олександра.

Поки усе не увійде у звичку і стане доведене до автоматизму – буде важко. Адже погодьтеся – не легко вести щоденники калорій, зважуватися.

А що вже говорити про те, що в сучасному ритмі життя дотримуватися такого графіку харчування досить складно.

– Я працюю на кількох роботах. Я вихователь у садочку, дитячий тренер, а віднедавна ще й дієтолог, – розповідає Саша. – Але мене це не зупиняє. Я ношу із собою лоточки з їжею. Мій будильничок мені нагадує – час для перекусу. Тому, стоп – потрібно зробити паузу і підкріпитися. Якщо ви ну, вже дуже зайняті, то можете носити із собою жменьку мигдалю, чорнослив-курагу або ж якийсь фрукт.

Дівчина радить, найкраще продумати свій раціон звечора. А запечені овочі і різний гарнір на тиждень можна приготувати у вихідний день. Навіть якщо ви не встигли, то у будь-якому магазині ви можете придбати ті продукти, які не зашкодять вашій фігурі. Аби знати, скільки калорій ви повинні спожити та спалити за день – можете скористатися формулою Сан Жеора. Тим паче, що зараз усе досить просто, оскільки вже є готові мобільні додатки.

Режим – це запорука успіху. Якщо ви будете його дотримуватися і в тренуваннях, і в харчуванні, то досягнете бажаного результату.

Правильно худнути потрібно у комплексі. Мова і про фізичні навантаження, і правильне харчування, і масажі.

– Сказати, що моє життя змінилося після схуднення – це нічого не сказати. Якщо б мені ще рік тому сказали, що я буду дієтологом і тренером, а ще що буду стрункою – ніколи б не повірила. Звичайно, що усім я завдячую своєму тренеру, який увесь цей час мене підбадьорював та надихав.

Тож приклад Олександри ще раз доводить те, що немає нічого неможливого. А терпіння і труд усе перетруть. Навіть зайві кілограми…

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах