73592
17:13 17.012019

В полоні зими: фото засніженого Мукачева

Життя 5877

Разом зі снігом цьогорічна закарпатська зима принесла багато радості для дітей та дорослих, створивши святковий настрій в місті над Латорицею. Водночас, додалось роботи комунальним службам, а водії та пішоходи змушені були стати набагато уважнішими і обережнішими на дорогах.

Останні  роки в низинних районах Закарпаття сніг був справжньою рідкістю. Цьогорічні снігопади дещо змінили ситуацію і це стало своєрідним тестом для мешканців та комунальних служб. Останні отримали додаткове навантаження у святкові дні.

Згідно даними Українського гідрометеорологічного центру ситуація протягом грудня минулого року по території Закарпатської області температура  повітря  була  вищою  за норму і  коливалися  в межах: на  рівнині +6- (-13) °С; в гірських районах – +6-(-17)°С. Опади випадали переважно у вигляді снігу, снігу з дощем та дощу. Кількість опадів за місяць дорівнювала 50-140 мм (90-180 % місячної норми). Січень проявив себе більш по-зимовому і хоч підводити підсумки місяця ще рано, але вже сьогодні можна констатувати – закарпатці отримали снігу вдосталь.

Якщо дітям і туристам така зимова казка була в радість, то водіям довелось докладати неабияких зусиль аби добратись з точки А в точку Б.

– Багато недосвідчених водіїв в таку погоду виїжджають на дорогу і  створюють дискомфорт для решти учасників руху. Потім доводить об’їжджати запарковані посеред вулиці авто, допомагати виштовхувати тих, хто заїхав у сніговий замет і т.д.  – ділиться враженням водій вантажівки Борис, який за кермом практично без вихідних.

Його колега Ігор таксує в Мукачеві вже не один рік і  впевнений, що взаємоповага – єдина запорука успіху.

– Часто водії забувають, що вони на слизькій бруківці і під час гальмування авто в таких умовах наслідки можуть бути сумними. Пішоходам теж необхідно бути обережнішими і ні в якому разі не перебігати дорогу, особливо в неосвітлених місцях.

Не менш насиченими виявились ці дні для працівників комунальних служб. Як повідомили у відділі інформаційного забезпечення виконавчого комітету Мукачівської міської ради комунальники використовували техніку у вечірній та нічний час на шляхових артеріях міста, а в денний переміщували її на окраїни міста.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах