60288
14:02 23.072018

У Рахові відбулася виїзна нарада обласної Держекоінспекції

Життя 2800

Питання дотримання природоохоронного законодавства на території об’єктів природно-заповідного фонду Українських Карпат є актуальними, про це свідчать звернення громадян, що надходять на адресу Мінприроди України, Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів.

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було ініційовано та проведено 17 липня поточного року в м. Рахів виїзну нараду, на якій були розглянуті питання запобігання порушень чинного законодавства при відвідуванні території Карпатського біосферного заповідника громадянами, в тому числі і на кросових мотоциклах. На нараді були також розглянуті питання, що піднімаються громадянами у зверненнях.

Нарада пройшла під головуванням начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Мартина І.А. та голови Рахівської районної державної адміністрації Басараба П.В. В нараді також прийняли участь перший заступник начальника Інспекції та начальник відділу державного екологічного (нагляду) контролю природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Інспекції, заступник начальника Рахівського відділку поліції, директор Карпатського біосферного заповідника, голови Богданської та Лугівської сільських рад, директор державного підприємства Рахівське лісодослідне господарство, повідомила “Карпатському об’єктиву” Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

Учасниками наради було відмічено що в’їзд автотранспорту на територію Чорногірського масиву Карпатського біосферного заповідника здійснюється через контрольно-пропускні пункти, на яких забезпечено цілодобове чергування служби державної охорони.. В той же час заїзд автотранспорту можливий і через суміжні території. За останній період не було зафіксовано жодного випадку заїзду мотоциклів на територію заповідника через КПП. Прийнято рішення про забезпечення посилення охорони в контрольно-пропускних пунктах в вихідні та святкові дні, в тому числі і з залученням працівників поліції. Головою райдержадміністрації було відмічено що існує тісна взаємодія між заповідником, лісовою охороною, правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування в питанні захисту довкілля. Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області налагоджена конструктивна співпраця з районними службами з метою швидкого реагування на виявлені порушення.

Разом з Головним управлінням Національної поліції в Закарпатській області, Держекоінспекцією у Закарпатській області, в межах повноважень, проводяться спільні заходи задля запобігання порушення екологічного законодавства на об’єктах природно-заповідного фонду краю.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах