51343
16:51 15.032018

На Красному полі відзначили 79-ту річницю проголошення Карпатської України

Життя 5255

Сьогодні, 15 березня, Закарпаття відзначило історичну подію – 79-ту річницю проголошення державної самостійності Карпатської України.

IMG_9873

Традиційно наймасовіший мітинг-реквієм цього дня відбувся на території меморіального комплексу “Красне поле” поблизу Хуста. Цьогоріч пам`ятний захід зібрав разом не тільки активну громадськість краю, керівників області, районів та міст Закарпаття – у мітингу-реквіємі взяли участь та вшанували пам’ять славних синів Срібної землі й гості з сусідніх областей – очільники Івано-Франківської, Львівської та Полтавської обласних рад.

IMG_9885

З палкими промовами, згадуючи березневі події 1939-го року, і з вірою в краще майбутнє, до присутніх звернулися голова Закарпатської обласної державної адміністрації Г.Москаль, голова Закарпатської обласної ради М.Рівіс, очільники Львівської обласної ради О.Ганущин, Полтавської – О. Біленький та Івано-Франківської – О.Сич.

Читайте також:  Урочистості з нагоди відзначення річниці Карпатської України

Піснями “Красне поле” та “Ой над Хустом ворон кряче” вшанували пам’ять героїв тих нелегких часів державотворення Заслужений академічний Закарпатський народний хор та зокрема народний артист України Петро Матій.

Священики різних конфесій відслужили панахиду за загиблими захисниками Карпатської України, а всі бажаючі поклали квіти та вінки до Пам`ятного Хреста.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах