45108
12:12 23.112017

Новорічні ялинки на Ужгородщині продаватимуть з електронними чіпами

Життя 1538

p_50179_1_gallerybigПоки що новорічні дерева лісівники не почали реалізовувати, однак вже посилили охорону. Деревця для головного свята року вирощують на окремо відведених ділянках у Кам’яницькому лісництві. Плантація новорічних ялинок розташована на місці колишнього саду і займає площу понад пів гектара. З одного боку – новорічні ялинки, висаджені в 2008 році. Їх уже можна рубати до свят. З іншого – чотирирічні маленькі саджанці.

Аби ужгородські дітлахи мали що прикрашати до новорічного свята, лісівники трудяться на плантації цілий рік. І кожного року заготовляють ялинки для садочків, шкіл та соціальних закладів Ужгородщини.

Паралельно із початком заготівлі ялин лісове господарство активізовує роботу з їх охорони. Сформовано рейдові бригади за участю лісівників, правоохоронців та представників екологічної інспекції у Закарпатській області, цілодобово охоронятимуть хвойні насадження, планують чергувати на трасах, виявляючи порушників. За самовільно зрубану ялинку передбачено чимало штрафи, попереджає державна лісова охорона Ужгородського держлісгоспу.

Загалом ліміт заготівлі обмежений – всього 50 зелених красунь. Однак для задоволення потреб населення лісівники Ужгородщини планують закупити ялинки у колег, де переважають шпилькові насадження, пише прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Для потреб населення району лісівниками та представниками райдержадміністрації та ради буде організовано у спеціально визначених місцях торговельні майданчики для гуртової та роздрібної торгівлі новорічними ялинками.

Лісівники закликають купувати тільки легальні ялинки:

«Кожного року до новорічної красуні прикріплюється спеціальна бирка, яку неможливо зняти, не пошкодивши дерево. Ялинка без електронного чіпа вважатиметься краденою. В цій бирці вказується, з якого лісгоспу і навіть і з якого лісництва була відпущена ялинка, де її заготовили. Дерева без електронних чіпів будуть вважатися незаконно здобутими, за що передбачено покарання. Тому закликаємо купувати тільки легальні ялинки», – каже директор Ужгородського держлісгоспу Василь Кий.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах