18354
10:42 27.102016

У Перечині виступив «Чорнобривець» з Київщини

Життя 4331

Чорнобривці – квіти, оспівані в українських народних піснях. А «Чорнобривець» – народний самодіяльний ансамбль пісні і танцю Миронівського районного будинку культури Київської області.

1

26 жовтня оркестрова група та солісти колективу завітали до Перечинського РБК, де виступили з концертною програмою, в якій була музика різних жанрів, аранжування народної музики, твори сучасних композиторів. Публіці дуже сподобалася жартівлива пісня «Ти казала», популярну у всі часи «Черемшину», відому «Веснянку» Миколи Мозгового. Диксиленд «Весела сімка» порадував присутніх джазовими композиціями. Збадьорила зал єврейська народна мелодія «Фрелекс».

Концерт тривав годину. Цього вечора присутні поринули у чарівний і прекрасний світ пісні, музики. Шкода, що глядачів було дуже мало, переважна більшість з них – вихованці Перечинської школи-інтернату. Під час розмови з кореспондентом «Карпатського об’єктива» Ірина Судакова сказала, що причиною напівпорожньої глядацької зали є слабкий промоушин та невдало обраний день і час.

– Останнім часом наші люди не звертають уваги на афіші, оголошення. Проанонсувати концерт треба було по кабельному телебаченню. У робочі дні перечинці зайняті своїми буденними справами. Концерти, культурно-мистецькі програми добре у нас ідуть у вихідні, бо тоді люди мають час і можливість прийти до РБК і долучитися до прекрасного, – зауважила Ірина Іванівна.

Довідка

1970 році в місті Миронівка при Палаці культури був організований ансамбль пісні і танцю «Чорнобривець». 46-ий рік хвилює глядачів своїм самобутнім мистецтвом. Колектив швидко завоював популярність, і вже через два роки отримав високе звання народного. Наразі «Чорнобривець» – один із найкращих колективів України. Його учасниками є 60 осіб.

Полонять вокально-хореографічні композиції у виконанні самодіяльних митців, українські народні пісні, танці і музика, що сяють смарагдами у концертних програмах ансамблю, творчість якого прославляє красу рідного краю, його людей, будні та свята українського народу. За роки свого існування «Чорнобривець» дав понад 1500 концертів, підготував 40 нових програм, з якими виступав у різних куточках України та у 18 країнах світу.

Назва ансамблю походить від назви квітки, оспіваної у піснях. Народні традиції визначають і репертуар «Чорнобривця». Кожна нова зустріч учасників ансамблю з глядачем – то свято нашої духовності, нашої невмирущої української культури.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах