99937
09:21 11.032020

В Ужгороді представили результати майстерні «Втілити спонтанне, уявне»

Життя 3616

10 березня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбулась презентація напрацювань учасників воркшопу «Втілити спонтанне, уявне» та художника Данила Ковача.

Впродовж минулого тижня всі охочі могли взяти участь у майстерні від художника Данила Ковача, яка працювала в рамках проєкту «Бібліотека єднає людей», що реалізується в рамках програми Tandem Ukraine.

Учасники майстерні під керівництвом митця працювали над колективним твором мистецтва за художнім методом оп-арту (оптичне мистецтво). 40 учасників майстерні спільно малювали на одному триметровому полотні із заплющеними очима без будь-яких думок чи асоціацій та ще й не відриваючи руки від полотна. А опісля художник упорядковував цей «колективний хаос». Колективний твір можна побачити у читальній залі бібліотеки.

Під час презентації роботи Данило Ковач висловив подяку учасникам та бібліотеці за участь у такому перформансі та визнав, що для цього це був важливий і цікавий досвід співпраці.

16 березня о 17:00 в головній книгозбірні Закарпаття відбудеться презентація третього і заключного воркшопу в рамках проєкту «Бібліотека єднає людей», на якому художниці з Києва створюватимуть текстильну книгу.

Довідка:

Данило Ковач закінчив художній коледж імені А. Ерделі в Ужгороді і Львівську національну академію мистецтв. Брав участь у багатьох персональних і групових виставках, переможець міжнародних і українських конкурсів, стипендіат програми Міністра Культури i Національної Спадщини Республіки Польща “Gaude Polonia”.

Воркшоп “Втілити спонтанне, уявне ” є частиною проєкту «Бібліотека єднає людей», що реалізується в рамках програми Tandem Ukraine

Організатори проєкту «Бібліотека єднає людей»: Платформа міждисциплінарних практик Open Place (Київ, Україна), Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека (Ужгород, Україна), Studio of Young Artists’ Association (Будапешт, Угорщина).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах