95831
20:25 5.122019

Жителі Берегівщини отримали модернізовану амбулаторію. Фото, відео

Життя 4356

На Берегівщині провели урочистості з нагоди завершення ремонтних робіт в будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Запсонь. Цей медичний заклад забезпечує надання медичних послуг одразу двом населеним пунктам – загалом понад 2800 жителів.

Модернізацію будівлі було здійснено за підтримки уряду Угорщини в рамках проєкту «Підтримка закладів охорони здоров’я на Закарпатті» у співпраці з благодійними фондами «Габора Бетлена» та «За Закарпатський угорський інститут». Зауважимо, що завдяки проєкту допомогу отримають 27 амбулаторій по всій території краю, зокрема 11 на Берегівщині.

Так, завдяки фінансуванню проєкту в будівлі запсонської амбулаторії вдалося замінити вікна та двері, підлогу, провести внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи. Крім того, замінити опалювальну систему придбавши котел на дровах, систему водопостачання та водовідведення. Додамо, що трохи раніше в рамках програми «Східного партнерства» в амбулаторії було замінено дах.

Карой Панцел, голова Комітету національної єдності парламенту Угорщини розпочав свій виступ з народної мудрості: «Неважливо що у тебе є – головне, щоб було здоров’я. На мою думку це найважливіше, тому потрібно покращувати умови для надання медичної допомоги. Щиро дякую всьому медичному персоналу амбулаторії, що вони працюють та дбають про здоров’я краян, а не поїхали в пошуках кращого життя за кордон. Основна ціль всіх проєктів уряду, звісно ж, допомогти місцевим жителям отримати гідне життя та роботу на рідній землі, поряд з близькими та родиною».

Уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежо, що теж прибув на захід привітав присутніх з передріздвяним періодом Адвенту. Він також зауважив, що крім ремонтних робіт всі амбулаторії отримали й необхідне обладнання. Іштван Грежо повідомив, що ще до 24 грудня на Закарпатті відкриють садочок та культурний центр імені Шандора Фодо: «Ми розуміємо, що найбільшої допомоги потребують соціальна та медична сфери, тому найбільший акцент робиться саме на це. І я безмежно радий, що у Запсоні хворими опікується лікар, яка у 2016 році стала «Лікарем року» –Еріка Мільо».

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ – КМКС», який народився та  виріс у цьому селі щиро подякував за таку підтримку та допомогу, адже якісне медичне обслуговування має бути доступне в будь-якому куточку Закарпаття. Більше того, в час реформи медицини, сімейні амбулаторії отримали вагомішу роль до якої не завжди готові – будівлі потребують ремонту та нового обладнання.

«Ця програма дуже важлива для надання якісного медичного обслуговування, адже лікарі будуть примати пацієнтів у хороших умовах, що слугує тільки позитивом», – додав пан Брензович.

Завідувачка амбулаторії Еріка Мільо подякувала усім причетним та провела гостям невелику екскурсію стінами оновленої будівлі.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах