82499
17:22 14.052019

Гран-прі Міжнародного фестивалю «Веселка над Тисою» виборола харків’янка Анастасія Ситнік. ФОТО

Життя 6028

Цими травневими днями вже за доброю традицією Хуст приймав Міжнародний фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою». Цьогорічний – XIII-ий за рахунком фест – зібрав понад шість десятків талановитих учасників із різних куточків України, а також із-за кордону.

Протягом двох днів справжній пісенний феєрверк осяяв Закарпатський обласний театр драми та комедії. Учасники презентували свою виконавську майстерність у трьох вікових категоріях, а компетентне журі, очолюване композитором, професором, заслуженим діячем мистецтв України, народним артистом України, ректором Київського інституту музики ім. Р. Глієра Олександром Злотником, обирало кращих із кращих.

«З кожним роком фестиваль набирає нових обертів, рівень вокальної майстерності учасників зростає. Ми маємо надзвичайно талановиту молодь, яка володіє потужним вокальним потенціалом, і саме такі фестивалі допомагають його розкривати в повній мірі. Від усієї душі хочу подякувати організаторам фестивалю, зокрема його директору Івану Пилипцю, усім тим, хто доклав зусилля, аби ця подія відбулася у цьому чудовому, затишному місті. Усім учасникам бажаю щасливої творчої дороги», – поділився голова журі Олександр Злотник.

Без перебільшення фестиваль у місті над Тисою заблищав усіма кольорами веселки, вразив добірним музичним калейдоскопом виступів. До слова, родзинкою цьогорічного фесту стало те, що всі учасники виконували пісні суто українською мовою.

Переможців було оголошено в День міста на центральній сцені. Цьогоріч володаркою Гран-прі «Веселка над Тисою» стала 21-річна Анастасія Ситнік із Харкова, якій вручили сертифікат на 1000 доларів США для зйомки власного кліпу. Це не перша творча перемога дівчини, однак, як зізналася, є дуже бажаною.

«Мене переповнюють радісні емоції. Я неймовірно щаслива. У фіналі виконувала пісню «Закрили твої очі». Це пісня Тіни Кароль, але у іншому аранжуванні», – розповіла переможниця.

Усі учасники отримали пам’ятні призи від численних партнерів заходу, а головне – незабутні враження, новий пісенний досвід та чудові знайомства. Лауреатів перших премій нагородили путівками у дитячий центр «Артек», цінними ювелірними прикрасами із золота та срібла, відпочинковими сертифікатами тощо.

«Упевнено можу заявити, що Хуст – це культурна столиця Закарпаття. Я щасливий від того, що маю нагоду збирати у місті над Тисою таку талановиту молодь і презентувати українську пісню. Щиро вдячний усім організаторам, партнерам, спонсорам, друзям за потужну підтримку в проведенні цієї музичної події», – поділився незмінний директор фесту, заслужений артист України Іван Пилипець.

Розкішним фінальним акордом XIII-го Міжнародного фестивалю сучасної та народної пісні став гала-концерт переможців та лауреатів, зіркових гостей – переможців та фіналістів телевізійного шоу «Голос країни», відомого гурту «Антитіла».

Як відбувався перший конкурсний день, можна подивитися тут.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах