132730
11:40 10.072022

Мукачівці вчились надавати першу медичну допомогу

Життя 3880

9 липня, у мукачівському молодіжному хабі “Aware zone”, відбувся тренінг Товариства Червоного Хреста з першої допомоги сертифікований Глобальним Довідковим центром з навчання першій допомозі Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

“Ми познайомились з цими тренерами ще рік тому в Києві. Зараз випадково перетнулись, розговорились і вони розказали, що наразі проводять для молоді та цивільних такі тренінги з першої допомоги. У нас це не перший тренінг, попередньо був близько двох місяців тому, тут в Мукачеві, для волонтерів з Дніпра, Харкова та Києва. І наразі ми вирішили, що актуально буде створити таку серію з тренінгів для мукачівців та гостей міста. Тому кожні два- три тижні збираємося проводити якісь подібні заняття з першої допомоги”, – каже співзасновниця молодіжного хабу Кароліна Свирида.

“Це шестигодинний тренінг від закарпатської обласної організації Червоного Хреста України. Сертифікат, який отримають учасники після завершення визнається в більше ніж 100 країнах світу. Такий тренінг, тривалістю саме 6 годин, ми проводимо вже три роки. Це рекомендована скорочена програма 12-ти годинного, але насправді відрізняється тим, що трохи менше практики та менше ігрових ситуацій. Але тим не менше, багато теорії і практики, аби в стресовій ситуації м’язова пам’ять спрацювала”,- розповідає інструкторка з першої допомоги Майя Новкович.

Під час тренінгу учасники вчилися надавати допомогу: при порушенні прохідності дихальних шляхів, ранах, кровотечах, травмах, опіках, обмороженнях, серцево-легеневу реанімацію, транспортування постраждалого та при інших невідкладних станах. По закінченню кожен учасник отримав сертифікат про проходження тренінгу з першої допомоги.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах