131187
15:44 9.062022

У річки Закарпаття випустили малька струмкової форелі

Життя 2906

У період з 30 травня по 7 червня 2022 року у водні об’єкти Закарпатської області вселено близько 82 тис. екз. малька струмкової форелі.

Молоддю риби поповнились р. Брустурянка, р. Великий, р. Красношурка, р. Яновець,р. Шипіт, р. Тиса, притоки р. Тересва та р. Ріка в межах в межах Ужгородського, Тячівського, Рахівського та Хустського районів.

Вага одного екземпляра в середньому становила близько трьох грамів.

Зариблення здійснювалося за рахунок компенсаційних коштів групи енергетичних компаній, що реалізовує проєкти зеленої енергетики та кошти лісомисливських господарств Закарпатської області.

Вселення здійснювалося під наглядом комісій з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів у складі виконавців відтворення, представника Держрибагентства, працівників Закарпатського рибоохоронного патруля, ДЕІ у Закарпатській області та місцевої влади, згідно Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики від 07.07.2012 № 414.

Продовжуємо і далі спрямовувати зусилля для відтворення і збереження водних біоресурсів. Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись Правил любительського та спортивного рибальства.

Про це повідомляє Закарпатський рибоохоронний патруль.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах