130539
16:13 31.052022

На Закарпатті міжвідомча група здійснює контроль за переміщенням тварин в області

Життя 3137

У Закарпатській області продовжує здійснювати контроль міжвідомча мобільна група із запобігання та виявлення порушень ветеринарно-санітарного законодавства.

На виконання Розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора в Закарпатській області, спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби області спільно із інспекторами УПП в Закарпатській області здійснюють контроль переміщення тварин та продукції тваринного походження на території області.

Так, напередодні виявлено 7 випадків переміщення живих тварин, а саме свиней без відповідних ветеринарних документів. Відповідно, інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області складено протоколи про адміністративні порушення та винесено постанови про адміністративне стягнення відповідно до ст.107 та ст.107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Через відсутність відповідних ветеринарних документів, які підтверджують здоров’я та благополуччя тварин, що переміщувались територією області – їх недопущено до в’їзду в Закарпаття.

Увага!

Згідно з частиною 6 статті 15 Закону України «Про ветеринарну медицину»: «Переміщення неідентифікованих тварин або тварин без відповідних ідентифікаційних, ветеринарних та інших супровідних документів забороняється».

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах