126881
09:09 31.032022

До Закарпаття з робочою поїздкою завітав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов

Життя 6413

У середу, 20 березня, до Закарпаття з робочою поїздкою прибув міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За інформацією пресслужби Закарпатської ОВА, під його головуванням відбулася нарада керівництва, де обговорили важливі напрямки діяльності області в умовах війни. Під час цієї наради голова Закарпатської ОВА Віктор Микита проінформував присутніх гостей про поточну ситуацію в регіоні, а його профільні заступники доповіли про поточний стан справ у безпековій, соціальній, гуманітарній та економічній сферах.

Після цього делегація із столичних гостей та місцевих чиновників відвідали один із обласних закладів, в якому мають змогу безкоштовно харчуватися тимчасово переміщені особи (ТПО).

До відома, так званий ужгородський «гастрономічний батальйон», в лавах якого працює майже півсотня волонтерів, сім днів на тиждень годує гарячою їжею в середньому 2 тис. вимушено переміщених осіб щоденно, а також відправляє страви на залізничний вокзал Ужгорода.

Також, у межах робочої поїздки міністра Чернишова було відвідано об’єкти будівництва житла в Ужгороді, де з представниками найбільших профільних компаній регіону обговорили можливості збільшення обсягів робіт.

Як відомо, нещодавно Кабінет Міністрів України суттєво спростив процедуру імпорту будівельної продукції, що наразі дозволяє завозити усі необхідні матеріали набагато швидше та дешевше для того, щоб ще швидше будувати таке вкрай необхідне житло на Закарпатті. І, цей крок у перспективі має суттєво допомогти з розселенням ТПО в межах області.

Крім цього, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов разом із очільником Закарпатської ОВА Віктором Микитою разом оглянули обласний гуманітарний хаб, де його працівники постійно отримують вантажі з багатьох країн Європи та світу, займаються їхнім сортуванням та далі перенаправляють на фронт, а також в інші області, де його вкрай невистачає. В рамках цих відвідин гості мали можливість ознайомилися із діяльністю двох павільйонів на території заводу «Єврокар» та відвідати нещодавно створений центр для розміщення переселенців.

Потім, відвідавши КПП «Тиса» столична делегація поспілкувалася з керівництвом Закарпатської митниці, також було обговорено механізм отримання та оформлення гуманітарних вантажів.

У межах робочої поїздки Олексій Чернишов відвідав Берегівщину, де з місцевою владою було обговорено питання прийому вимушених переселенців, гуманітарної допомоги, стану укриттів та інші.

Окрім цього, столичні гості відвідали один із об’єктів програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» – Берегівську центральну районну лікарню ім. Б. Ліннера. Тут вони оглянули стан робіт із перепланування одного з блоків закладу. За словами відповідальних за цей фронт робіт осіб, наразі готовність об’єкту становить 80%, а реконструкція є спільним проєктом України та Угорщини.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах